5 tips voor effectieve app ontwikkeling

Op 9 maart gaven we een webinar over het succesvol ontwikkelen van een effectieve app: ‘Een goede app verkoopt zichzelf (niet)’.

Lees hier de 5 belangrijkste tips uit de presentaties van hoogleraar Marketing Koert van Ittersum, UX en conversie expert Eddy Boeve en app ontwikkelaar Rutger Roffel.

Verleiden mag, misleiden niet

Zo ontwikkel je een app die past bij jouw doelstelling en zowel je stakeholders als gebruikers tevreden stelt:

 

🙋🏽 Hanteer het user-centered design principe om de gebruiker echt centraal te zetten.

 

👂🏼 Analyseer data over intenties, gedrag en gewoontes van je gebruikers en sluit aan bij de emoties van je doelgroep.

 

❤️‍🔥 Pas een van de vele verleidingstechnieken toe om zo de kans op (blijvend) gebruik van de app te verhogen. Denk aan personalisatie of gamification. Verleiden mag, misleiden niet.

 

🗣️ Spreek de taal van je gebruikers. Letterlijk, maar bijvoorbeeld ook door te kiezen voor de juiste aanspreekvorm, kleuren, beeldmateriaal of overtuigingstechnieken.

 

👣 Gebruik de 5 D’s om zeker te weten dat je geen stappen overslaat die van invloed zijn op de rest van het ontwikkelproces: Discover, Define, Design, Develop, Deliver. Zo ontwikkel je een app die past bij jouw doelstelling en houd je zowel je gebruikers als stakeholders tevreden.

Download het hele webinar

Wil je meer do’s en don’ts of uitleg bij bovenstaande tips? Download dan hier het hele webinar over wat er komt kijken bij het (laten) ontwikkelen van een app en klik meteen door naar het juiste onderdeel.

Overweeg jij ook een app voor jouw organisatie?

Wat is momenteel jouw belangrijkste vraagstuk bij het (door)ontwikkelen van een app? Is een app wel het beste middel voor het doel dat je wilt bereiken? Is er onderzoek gedaan bij gebruikers en stakeholders? Heb je je projectteam op orde? Ligt er een ontwerp en backlog van gewenste functionaliteiten? Voor welk platform en in welk framework wordt de app gebouwd?

Dit zijn allemaal factoren die het succes van jouw app bepalen. Neem voor advies op maat gerust eens contact op met Niels Blaauw.