Ondersteboven van data

Werken als BI Consultant
Babette Huisman, BI Consultant bij New Nexu

Babette Huisman

Als BI consultant bij New Nexus werkt Babette Huisman voor verschillende opdrachtgevers. Momenteel bouwt ze samen met twee andere collega’s bijvoorbeeld aan een nieuw informatieplatform voor het Martini Ziekenhuis. In haar rol zorgt ze ervoor dat mensen in organisaties sneller en betere beslissingen kunnen nemen. Wat Babette mooi vindt aan haar vak en waarom ze er soms zelfs ondersteboven van is, vertelt ze je hier.

Mijn klus bij Martini Ziekenhuis

Samen met nog twee collega’s van New Nexus werk ik momenteel aan een opdracht bij het Martini Ziekenhuis. We zijn daar bezig met het implementeren van een nieuw informatieplatform. Het ziekenhuis wil nieuwe rapportages die sneller en betere inzichten geven en dynamischer zijn, zodat beslissers efficiënter kunnen reageren op veranderingen in de data. Hun uiteindelijke doel is waardegedreven zorg. De brondata is het enige dat blijft staan, alles wat daarna komt zijn we opnieuw aan het bouwen. Dat begint bij het inrichten van de IT-infrastructuur, het ontwerpen van de datamodellen en vervolgens het ophalen van data en het bouwen van de datamodellen. Tot slot gaan we het doorladen naar Power BI en maken we daarin de rapportages. Daarnaast is het ook belangrijk om iedereen in de organisatie mee te nemen in de adoptie van het nieuwe platform en in de processen. Daarom geven we ook training voor verdere ontwikkeling, beheer en onderhoud, zodat ze daarna efficiënter met de data kunnen werken en ook weer sneller en betere beslissingen kunnen nemen. En dat vind ik echt superleuk om te doen.

Als BI consultant spring ik bij waar dat nodig is. Ik ben begonnen bij het helpen ontwerpen van de datamodellen. Daarna heb ik een deel van het change management opgepakt om het team mee te nemen in het proces. Daar ligt nu een plan voor klaar. En nu ben ik bezig met het bouwen van het eerste Power BI rapport.

BI consultants New Nexus Data Solutions aan het werk

Samen waarde creëren

Wij leveren waarde voor het Martini Ziekenhuis omdat we ze mee kunnen nemen in alles wat voor hen nieuw is, ook al is dat voor ons soms ook het geval. Als consultants zoeken wij continu uit welke mogelijkheden er zijn. Wij nemen het team mee in de mogelijkheden en vervolgstappen. Daar kunnen zij hun keuze op baseren en vervolgens gaan wij het samen met hen bouwen. We zijn nu bezig met één rapport, maar ze hebben er een stuk of 50 die omgezet of samengevoegd moeten worden. Er is dus nog genoeg te doen.

Een klus samen doen met mijn New Nexus collega’s bevalt heel goed. In dit project lopen we tegen veel onvoorziene uitdagingen aan. Doordat ik samen met hen de schouders eronder kan zetten, creëert dat voor mij een groepsgevoel.

Je kunt wel een goede oplossing bedenken, maar als je de mensen niet meekrijgt, dan kom je er niet.

Hoe ik in de wereld van BI terecht ben gekomen

Ik vind het erg leuk om met getallen te werken en tegelijkertijd ook met mensen bezig te zijn. Daarom heb ik na mijn studie bedrijfskunde twee masters gedaan. Ik kon namelijk geen studie vinden waar die onderdelen allebei in terugkwamen. Ik heb Supply Chain Management gedaan voor het stuk probleemoplossing en Change Management voor het menselijke gedeelte. Want je kunt wel een goede oplossing bedenken, maar als je niet weet hoe je mensen mee kunt krijgen, dan kom je er niet.

Abstracte onderwerpen visueel maken

Ik heb in mijn werk tot nu toe verschillende functies en rollen vervuld: als data analist, BI specialist, product owner en scrum master. Doordat ik nieuwsgierig en leergierig ben, heb ik een breed blikveld en maak ik me nieuwe opdrachten snel eigen. Ik word blij van vraagstukken op het gebied van procesverbetering, sturing op basis van data en datakwaliteit.

Babette Huisman

Ondersteboven

Als ik een beetje moe begin te worden, doe ik vaak stiekem een handstand op kantoor. Mijn collega’s bij New Nexus zien het wel af en toe, maar ik probeer meestal even een rustige gang te zoeken om daar de handstand te doen. Dan sta ik even ondersteboven en stroomt er weer wat bloed naar mijn hoofd.”

Babette Huisman, BI Consultant bij New Nexus

Ook werken bij New Nexus als BI consultant?

Spreekt werken als BI consultant bij New Nexus jou ook aan? Lees meer over onze manier van werken of ga rechtstreeks naar de vacature van BI Consultant.

Ontdek ook de andere rollen bij New Nexus