Brouwexcursie bij De Prael

Op zaterdag 4 maart waren we met een delegatie collega’s vanuit de focusgroep Brew Nexus, inclusief introducees, te gast bij brouwerij De Prael in Groningen. Het doel van dit bezoek was om samen met de brouwers van De Prael een eigen versie te creëren van het bekende ‘Prael Bitterblond’.

Het proces

Na een hartelijke ontvangst met koffie en koek in de brouwerij kregen we een uitgebreide uitleg over het brouwproces. Terwijl onze hobbybrouwers al bekend waren met veel aspecten, was deze uitleg ook nuttig voor de aanwezige hobbydrinkers. Wat volgde was een proces van pletten, koken, roeren, afkoelen en wachten. Misschien een summiere beschrijving, maar gelukkig is (bijna) alles gefilmd.

Eigen label

Tijdens de wachttijden had iedereen de gelegenheid om een eigen ontwerp te maken voor het label dat uiteindelijk op de fles zou komen. Hoewel we het beste ontwerp wilden kiezen, werd het een uitdaging doordat er een gelijk aantal stemmen was voor twee ontwerpen. Uiteindelijk heeft een rondgang langs de medewerkers van De Prael de beslissing gebracht.

Binnenkort proeven

Het gebrouwen bier zal begin april worden gebotteld en krijgt nog wat rust om bij te komen van alle consternatie. Naar verwachting wordt ons brouwsel in mei gepresenteerd aan de collega’s van New Nexus, zodat ze kunnen proeven en het uiteindelijke etiket kunnen bewonderen. Ook gaat dan het filmpje over deze brouwdag in première. Hieronder alvast een voorproefje met de trailer ‘Beer, Bitter, Best’.

Brew Nexus

Bij New Nexus koesteren we de waarde van gezelligheid en het genieten van een goed biertje. Dit heeft geleid tot het idee van enkele collega’s om zelf bier te gaan brouwen en hun expertise te bundelen in een focusgroep genaamd Brew Nexus. Naast het brouwen van hun eigen creaties, organiseren ze ook regelmatig proeverijen van hun eigen creaties voor hun collega’s.

Onze focusgroepen

Brew Nexus is een van de zeven focusgroepen waar collega’s deel van uit kunnen maken. Lees meer over het ontstaan van deze focusgroepen en welke er nog meer zijn bij New Nexus.