Beer, Bitter, Best

Eindelijk was het zover! Na een spannende wachttijd van 2,5 maand was het vandaag tijd om te proosten met ons eigen gebrouwen biertje. In maart sloegen onze collega’s de handen ineen met de brouwers van brouwerij De Prael Groningen om dit speciale brouwsel tot stand te brengen. En vandaag was het moment aangebroken om het resultaat te proeven in ons bedrijfsrestaurant.

Bitter Blond

Onze samenwerking met de Prael is al een tijdje aan de gang. Het bier dat we van de tap schenken in ons bedrijfsrestaurant komt ook rechtstreeks van de Prael. Toen zij hoorden dat we bij New Nexus een eigen brouwclub genaamd Brew Nexus hadden, nodigden ze ons uit in hun brouwerij. Samen doorliepen we het brouwproces van hun bitterblond bier en voegden we er een eigen New Nexus twist aan toe.

Van mouten tot gisten

Zogezegd, zo gedaan! Collega Freek Steenbergen filmde het hele proces, van het mouten, schroten, maischen, filteren, koken, koelen tot aan het gisten. Maar ze moesten ook een etiket ontwerpen dat perfect op de flesjes zou passen. Ook de winnaar hiervan werd vandaag bekend gemaakt. Dit werd het ontwerp van collega Tymen Steur die een stoer etiket ontwierp dat onze verwachtingen overtrof.

Een zomerse favoriet

En vandaag konden we dan eindelijk het langverwachte biertje presenteren aan de collega’s. En wat een smaak! Ons Bitter Blond biertje is een ware traktatie, gehopt met citra en met een vleugje koriander. Het is een perfecte, verfrissende doordrinker voor de zomerse dagen die voor ons liggen. Dus laten we een toost uitbrengen op dit fantastische resultaat. Een mooi avontuur met dank aan brouwerij De Prael. Proost!

Onze focusgroepen

Brew Nexus is een van de zeven focusgroepen waar collega’s deel van uit kunnen maken. Lees meer over het ontstaan van deze focusgroepen en welke er nog meer zijn bij New Nexus.