Reilen en zeilen

Wij vinden het leuk om onze kennis en ervaring met jou te delen. Niet alleen over onze dienstverlening en de projecten die wij ondersteunen, maar ook over de manier waarop wij ondernemen en wat wij met elkaar ondernemen. Volg ons op LinkedIn, Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven.

Doen in Drenthe-app voor Provincie

Gasten en inwoners van Drenthe kunnen vanaf deze zomer in de nieuwe Doen in Drenthe-app heel gemakkelijk ontdekken wat er in de provincie allemaal is te doen en te beleven. New Nexus heeft de app mede ontwikkeld en gebouwd. De uitdaging was om een zo goed mogelijk aanbod te creëren op basis van het weer en locatie.

Medewerkers New Nexus wereldkampioen Solar & Energy Boat Challenge in Monaco

Ons New Nexus Solar Racing Team werd zaterdag 6 juli wereldkampioen in de open klasse tijdens de Solar & Energy Boat Challenge in Monaco. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Nadat onze zonneboot zo goed als uitgeschakeld was door een flinke snoekduik, werd man en macht ingezet om de boot toch weer startklaar te maken. Dit resulteerde uiteindelijk in een eerste plaats bij de fleet race en match race, een derde plaats bij de slalom en overall in de wereldtitel!

Pizzasessie Artificial Intelligence

Tijdens deze pizzasessie over Artificial Intelligence gingen wij in gesprek met niemand minder dan Marco Wiering, Joep Bouwman en Marro Mijnans. We spijkerden onze kennis bij over Artificial Intelligence in relatie tot Machine Learning en Deep Learning. We verkenden mogelijke toepassingen van Artificial Intelligence in de energietransitie en inspireerden elkaar met praktijkvoorbeelden bij bijvoorbeeld CJIB en Philips.

Droomstart voor New Nexus Solar Racing Team

Het New Nexus Solar Racing Team werd afgelopen weekend kampioen in de V20 klasse op het NK Zonnebootrace Akkrum. Bij de endurance (53 km), het rondje Akkrum en de sprint waren ze volgens de jury ‘oppermachtig’ en gingen ‘als een speer’! Daar worden we bij New Nexus natuurlijk supertrots van met z’n allen. Want als duurzaamheid, technologie en fun bij elkaar komen, zijn wij op ons best.

Ups en downs tijdens ‘Coast to Coast’ in Schotland

Onder de ruim 100 medewerkers van New Nexus bevindt zich een grote groep sportievelingen die houden van een uitdaging. Geregeld doet een club collega’s mee aan een run, een fietstour, squashtoernooi of voetbalwedstrijd. Soms voor een goed doel, soms voor het teamgevoel of juist een persoonlijke prestatie, maar altijd met de support van New Nexus.

Drenthe Talent Initiative bij New Nexus

In gesprek over Next Economy tijdens Drenthe Talent Initiative

Dertig geselecteerde WO- en HBO (internationale) studenten uit heel Nederland maakten op 24 en 25 april een tour langs de zeven meest innovatieve, groene en slimme organisaties in Drenthe. Tijdens dit Drenthe Talent Initiative verzorgde New Nexus een 2,5 uur durend programma over sociaal ondernemerschap en de toepassing van design thinking om tot vernieuwende oplossingen te komen voor hedendaagse vraagstukken.

Vloggen bij New Nexus tijdens Girlsday

Als er iets tot de verbeelding spreekt van meiden van 12 jaar zijn het wel vlogs. En laat je daar nou juist met behulp van informatie- en communicatietechnologie heel leuke dingen mee kunnen doen! Dertig meiden uit de eerste klas HAVO en VWO van De Veste in Coevorden mogen het bij New Nexus zelf ervaren tijdens Girlsday.

New Nexus op MAIN Industry

Op 27 en 28 maart is New Nexus aanwezig op MAIN Industry in MartiniPlaza. MAIN Industry is dé beurs voor de maakindustie in Noord-Nederland. Een inspirerende en informatieve ontmoetingsplek waar kennis wordt uitgewisseld, nieuwe contacten gelegd worden en alle sectorgerelateerde ontwikkelingen en innovaties met elkaar gedeeld worden.

Jobswitch van tester tot UX/UI-designer

New Nexus biedt haar medewerkers de mogelijkheid om het werk naar eigen drijfveren en talenten in te vullen. Toen Tamara tijdens haar jaargesprek aangaf dat ze toe was aan een nieuwe, verfrissende uitdaging begon haar job switch. Tamara vertelt over dit traject.