Reilen en zeilen

Wij vinden het leuk om onze kennis en ervaring met jou te delen. Niet alleen over onze dienstverlening en de projecten die wij ondersteunen, maar ook over de manier waarop wij ondernemen en wat wij met elkaar ondernemen. Volg ons op LinkedIn en Facebook om op de hoogte te blijven.

Prijzenkast New Nexus Solar Racing team gespekt

Het solar racing seizoen is weer in volle gang. Het New Nexus Solar Racing team heeft de laatste tijd weer aan verschillende events deelgenomen en met succes… Met trots vertelt Erik Rademaker namens het New Nexus Solar Racing team over deze successen.

Let’s Meetup: Deelname Kennisnetwerk Data Science

Het kennisnetwerk Data Science is opgezet om het relatief nieuwe vakgebied Data Science in Noord-Nederland naar een hoger niveau te tillen. Via de kennisgroep kunnen (aankomende) Data Scientisten en andere geïnteresseerden kennis en ervaring delen. Vanuit het kennisnetwerk werden er in de maanden juni en juli drie Meetup bijeenkomsten georganiseerd. Annemijn van New Nexus BI en Janet van Zuuver hebben deelgenomen aan deze bijeenkomsten. Annemijn deelt haar ervaringen.

Deelname Alpe d’HuZes 2018

Met 18 collega’s hebben wij deelgenomen aan Alpe d’HuZes 2018. Wat een ervaring! Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, hebben wij een videoverslag gemaakt over ons Alpe d’Huzes avontuur. Kijk je mee?

Een oplossing zonder beveiliging is geen oplossing

De afgelopen tijd hebben een aantal collega’s verschillende Security gerelateerde cursussen gevolgd o.a. IT Security Foundation, IT Privacy & Data Protection Foundation, Functionaris Gegevensbescherming, Certified Implementer of ISO27001 en IT Ethical Hacking. Eric de Jong deelt namens de Security-groep hun ervaringen.

Snelle fietser of langzame brommer?

Samen met bijna twintig andere collega’s heeft Gert Damstra ervaren hoe het is om een speedbike te gebruiken voor woon-werkverkeer. In deze blog deelt Gert zijn ervaringen met de speedbike.

Bezoek SDD Conference 2018

Harco Dijkstra, Remco Riswick, Erik Rademaker, Joren Vermijs en Klaas van Slageren van New Nexus zijn in mei naar de SDD-conferentie in Londen geweest. De vijf dagen durende conferentie gericht op Software Design & Development vond plaats in het Barbican Centre in Londen. Klaas deelt namens de ‘SDD-groep’ hun ervaringen.

Livegang Gasunie Geoportaal

18 juni werd het nieuwe Gasunie Geoportaal officieel in gebruik genomen. Ruben Harders presenteerde tijdens deze bijeenkomst het succes van dit datawarehouse project, waar wij het afgelopen half jaar met veel plezier aan mee hebben gewerkt.

Pilot Duurzame Mobiliteit

Om meer mensen kennis te laten maken met deze duurzame invulling van woon-werkverkeer, staat de maand juni bij ons in het teken van de Pilot Duurzame Mobiliteit. Tijdens deze pilot gaan 14 collega’s gedurende één, twee of vier weken, een speedbike gebruiken voor woon-werkverkeer.

Handen uit de mouwen tijdens de New Nexus Vrijwilligersdag

Eind mei was het weer tijd voor de jaarlijkse New Nexus Vrijwilligersdag. Vorig jaar hebben we ons ingezet voor de Stichting Present. Dit jaar hebben we onze handen uit de mouwen gestoken op de Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde.