Reilen en zeilen

Wij vinden het leuk om onze kennis en ervaring met jou te delen. Niet alleen over onze dienstverlening en de projecten die wij ondersteunen, maar ook over de manier waarop wij ondernemen en wat wij met elkaar ondernemen. Volg ons op LinkedIn en Facebook om op de hoogte te blijven.

New Nexus bestaat 10 jaar!

Het was halverwege 2006, toen het bedrijf waar we werkten werd overgenomen door een grote ICT speler. Dat we daar niet zouden passen, wisten we meteen. Maar waar wilden we dan wel werken?

Hackaton Augmented Reality

Tijdens de hackaton van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari hebben wij ons verdiept in het gebruik van Augmented Reality. Het is ons gelukt gezichten te detecteren en te herkennen.

Sporten in plaats van vergaderen

De eerste werkdag van 2018 zijn we actief begonnen met een gezamenlijke training voor de Alpe d’HuZes en RTV Drenthe heeft dit vastgelegd.

New Nexus Alpe d'Huzes hero

New Nexus naar Alpe d’HuZes

Op 6 en 7 juni 2018 is het weer zover, de Alpe d’HuZes. En dit jaar is New Nexus erbij. Met twee teams van zowel wielrenners als hardlopers gaan wij de berg trotseren.

Spacetime in NOS Jeugdjournaal

In samenwerking met de kinderen van de Oosterhoogebrugschool in Groningen hebben wij een app ontwikkeld. NOS Jeugdjournaal was op bezoek bij de klas.

New Nexus op Het Grootste Kennisfestival van Noord-Nederland

Op 27 september vond Het Grootste Kennisfestival van Noord-Nederland plaats op het voormalig suikerunie terrein. New Nexus sponsorde niet alleen het festival, maar wij stonden er zelf ook met een tent. Hierin gaven verschillende collega’s presentaties en workshops.

Boezemvrienden met wind, water en zon de wereld rond

In hun zeilboot New Nexus zetten Niels Tammeling (27) en Tjerk Zweers (28) afgelopen zaterdag koers naar hun jongensdroom: een wereldreis van ruim drie jaar, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. “Met wind, water en zon de wereld rond.”

New Nexus vloot wordt vijfde tijdens Drakenbootrace

Onderdeel van Bommen Berend is de traditionele drakenbootrace. Met een afvaardiging van elk bedrijf uit de New Nexus vloot, deden wij mee aan dit jaarlijks terugkerende evenement. Onder luid gejuich van het publiek heeft ons team drie keer van de A-brug tot de Vissersbrug gevaren. Van de 17 teams zijn wij op de vijfde plaats geëindigd.

Zelfvoorzienend schip draagt naam New Nexus

Op zondag 27 augustus is het zelfvoorzienende schip, waarmee Niels Tammeling en Tjerk Zweers in drie jaar tijd met behulp van water, wind en zon en zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen de wereld rond zeilen, gedoopt tot de New Nexus.