Design thinking en Design sprints

Design thinking ontstond in Sillicon Valley en wordt inmiddels door duizenden bedrijven omarmd. Van Airbnb tot IKEA en Coolblue. Wat hebben deze organisaties met elkaar gemeen? Ze begrijpen hun klanten en ontwikkelen diensten op basis van hun behoeften. Dat is de basis van de methode design thinking.

 

Om design thinking tastbaar te maken, kiezen veel organisaties voor de design sprint. Een design sprint is een stapsgewijs proces waarmee je in een week complexe vraagstukken oplost. Benieuwd geworden? Ontdek wat design thinking en design sprints jouw organisatie op kunnen leveren.

filmopnames Kameleon
filmopnames Kameleon

Snel resultaat met de design sprint

Een design sprint is een gestructureerde aanpak om binnen een week een nieuw idee voor te leggen aan jouw klant. Dat idee kan van alles zijn: een nieuwe productverpakking, een andere slogan of misschien wel een extra betaalmethode.

 

Tijdens een design sprint begin je klein: eerst testen, daarna details uitdenken en pas dan uitvoeren en optimaliseren. Zo voorkom je dat er veel tijd en geld omgaat in een project dat uiteindelijk toch geen succes blijkt te zijn.

 

Hoe werkt een design sprint voor jouw bedrijf en waar kun je deze het beste voor in zetten? Daar gaan we graag met je over in gesprek. We kijken daarbij samen naar de markt, de ambities en de randvoorwaarden van jouw organisatie. Bij ons leer je geen trucje, maar krijg je inzicht hoe jij jouw organisatie wendbaarder kunt maken met design thinking of design sprints. Je krijgt innovatieve handvatten om oplossingen te bedenken die misschien wel tot de volgende doorbraak zullen leiden!

Waarom kies je voor design thinking?

  • Je zoekt een positieve, oplossingsgerichte aanpak
  • Je wilt de basis leggen voor een andere mindset in de organisatie
  • Teams willen experimenteren en uitproberen
  • Je wilt snelle (leer)resultaten

Vraagstukken waarbij design thinking een rol speelde

Elke opdrachtgever heeft eigen uitdagingen en ambities. Benieuwd naar de verschillende cases en hoe we deze samen hebben opgelost? Je leest het hier.

Deze specialisten staan voor jou klaar

Samenwerken met open, eerlijke, pragmatische mensen die oog hebben voor jouw bedrijf en jouw doelgroep.
Saskia Postma

Adviseur (Lean/Agile), Projectlead

Design thinking in jouw organisatie?

Wil jij weten hoe design thinking jouw werk leuker en beter kan maken?
Ontdek het tijdens een vrijblijvende kennismaking met een van onze specialisten.