Reis naar Procesbewustzijn

Slimmer en soepeler samenwerken?
Vergroot jullie procesbewustzijn met deze Game

De Proces Game helpt jouw team aan meer procesbewustzijn en handvatten om slimmer en soepeler samen te werken. Leer vanuit verschillende rollen hoe je samen beter omgaat met kansen en risico’s in jullie werkproces en neem inzichten mee vanuit de 5 fasen van procesbewustzijn.

Slimmer en soepeler samenwerken

Hoe teams onderling en met hun interne of externe opdrachtgevers samenwerken groeit vaak gewoon zo. Lang niet alle processen worden beschreven en dat is ook niet per se nodig. Pas als de samenstelling van de groep verandert, de hoeveelheid werk mensen boven het hoofd groeit of er bijvoorbeeld een nieuwe werkwijze bijkomt, wordt duidelijk dat sommige processen bijdragen aan een effectieve samenwerking en sommige niet. Om je te helpen hier gezamenlijk bewust van te worden en je handvatten te bieden om jullie eigen processen te kunnen verbeteren, ontwikkelden wij de Proces Game voor teams.

De Game

In de Proces Game ontdek je op een speelse en pragmatische manier 5 inzichten uit de 5 fasen van procesbewustzijn. Die geven we je dus niet op een presenteerblaadje, maar ga je zelf concluderen en ervaren zodat het beter beklijft. Elke organisatie en elk team is immers uniek en kent zijn eigen processen. De Proces Game is geschikt voor alle soorten teams en organisaties die aan een gezamenlijke opdracht of ambitie werken.

Samen speel je een bordspel waarbij je in verschillende rollen/persona’s diverse situaties en uitdagingen (kansen en risico’s) tegenkomt. Als je onderling geen goede afspraken maakt en processen goed op elkaar afstemt, gaat het mis. En maak je wel optimaal gebruik van kansen die zich aandienen? Na elke uitdaging verkrijg je als team een nieuw inzicht uit elk van de fasen van procesbewustzijn. De game speelt zich af in een setting die voor de deelnemers voldoende herkenbaar is, maar toch anders is zodat jullie loskomen van patronen.

Resultaat

Na afloop van het spel begrijp je het belang van het hebben van inzicht in jullie processen, herken je hoe de processen in jullie team of organisatie lopen en waar jullie als team nog werk te doen hebben. Met de nieuw verkregen inzichten heb je concrete handvatten om je processen te verbeteren, zodat je soepeler en slimmer kunt samenwerken en je organisatie en klanten beter kunt bedienen. Daarnaast worden onze games ervaren als een leuke teamactiviteit die zorgt voor meer onderlinge betrokkenheid.

Management & Consultancy

Begeleiding

De Proces Game wordt begeleid door een van onze ervaren management consultants. Afhankelijk van jullie specifieke behoefte of vraagstuk kan het spel worden aangepast in duur, volgorde, situaties en uitdagingen.

Vraag de game aan

Voor de workshop neemt een van onze consultants contact op voor een intakegesprek met de teamleider of een door jullie aangewezen contactpersoon. De deelnemers zelf hoeven zich niet voor te bereiden.

 

We verzorgen de workshop bij jou op locatie of desgewenst in Haren bij New Nexus op kantoor in onze opleidingsruimte. Daarbij kunnen we ook zorgen voor de catering.