Ministerie van Onderstromen

In een statige zaal in het Provinciehuis Groningen creëerden collega’s en agile coaches Michel Nijdam en Remon Jipping even een andere wereld voor de bezoekers van het Agile Congres. Tijdens de workshop genaamd ‘het Ministerie van Onderstromen’ speelden de deelnemers zelf de hoofdrol in een fictieve organisatie.

Bij organisatieveranderingen verschuiven vaak de rollen en verantwoordelijkheden en dus ook het gedrag van mensen. Welke invloed de onderstroom heeft op besluitvorming konden de deelnemers in deze workshop zelf ervaren.

Michel en Remon in zaal provinciehuis groningen met toverstaf en keycords voor workshop ministerie van onderstromen op agile congres samenwerking noord

Positie innemen

Door de deelnemers in hun nieuwe rol te confronteren met onverwachte, bijzondere en soms grappige gebeurtenissen moesten ze letterlijk positie innemen ten opzichte van elkaar in de ruimte. En wat gebeurt er als er ook individuele belangen meespelen, waarvan niemand anders op de hoogte is?

ELZA model

Als je erkent dat er een onderstroom is, kun je het verwachte effect daarvan al vooraf aan de oppervlakte brengen en hier slim gebruik van maken. Als New Nexus hebben we hiervoor het ELZA model ontwikkeld.

Ook aan de slag met onderstromen?

Heb je de workshop Ministerie van de Onderstromen op het Agile Congres helaas aan je voorbij moeten laten gaan of wil je meer weten over ons model? Neem gerust contact op met Michel of Remon, zij denken graag mee over jouw vraagstuk.

Lees meer