Werken bij New Nexus als junior developer

Na een korte carrière in de sportindustrie zocht Remco meer mentale uitdaging en volgde een omscholingstraject tot Java developer. In een project voor Justdiggit werkt hij nu aan zowel de back-end als de front-end van een app. De waarde van een junior developer in je team is volgens hem groot. Junioren zijn leergierig, flexibel en inventief bij het bedenken van technologische oplossingen en dat zorgt voor meer diversiteit. In dit interview lees je meer over zijn ontwikkeling en werkzaamheden. 

Van sport naar IT

Vaak ontdek je pas echt waar je hart ligt, wanneer je aan je eerste baan begint. Na mijn studie International Sports Studies heb ik eerst een jaar in de sportindustrie gewerkt. Terwijl ik thuis ben opgegroeid met IT; mijn vader heeft meer dan 30 jaar ervaring in dit vakgebied. Het was dan misschien ook niet zo verrassend dat mijn interesses langzaam veranderden. Ik zocht naar meer mentale uitdaging in mijn werk, naar een omgeving waar ik voortdurend verschillende problemen kon oplossen. Door de verhalen en ervaringen die ik van mijn vader meekreeg en mijn eigen interesse rondom dat vakgebied, wist ik dat ik deze uitdaging en voldoening zou vinden in de IT-sector.’

Vaak ontdek je pas echt waar je hart ligt, wanneer je aan je eerste baan begint

Remco Lantinga, developer

Omscholingstraject

‘Ik ben gestart met een Python-cursus, waarna ik de kans kreeg om een meeloopstage te doen bij de gemeente Groningen. Na die stage was ik overtuigd en schreef ik me in voor een omscholingstraject van een jaar bij IT Academy Noord Nederland, onderdeel van de Hanze Hogeschool. Tijdens dit traject kreeg ik een half jaar fulltime les, gevolgd door een half jaar stage bij het UMCG. Toen ik mijn diploma als junior Java developer had behaald, kreeg ik de kans om bij het UMCG aan een groot project te werken om de website te migreren naar een nieuw platform.’

 

Overstap naar New Nexus

‘Het IT-vak biedt zo’n breed scala aan mogelijkheden waar ik nog graag meer over zou willen leren. Ik ben van mening dat dat het beste kan als je met verschillende bedrijven en opdrachten in aanraking komt. Daarom besloot ik na een jaar over te stappen naar New Nexus. Hier kan ik via detachering en samenwerking aan verschillende projecten veel ervaring opdoen. Uiteindelijk is mijn doel om hier door te groeien tot full stack developer.

Remco Lantinga, developer

Ideale project

Mijn ideale project is er een waar ik met het bouwen van een IT-oplossing niet alleen de klant help, maar waarmee de klant ook anderen verder kan helpen. Het project bij Justdiggit, waar ik momenteel aan werk, is hier een prachtig voorbeeld van. Voor Justdiggit werken we aan een educatief platform over landherstel in Afrika. Met deze app wil Justdiggit in 2030, 250 miljoen boeren helpen om hun landbouwgrond weer vruchtbaar te maken en zo bij te dragen aan de essentiële vergroening van de aarde. Het voelt enorm bevredigend om te werken aan iets met zo’n grote maatschappelijke impact. 

 

Mijn werkdag

Ik ben betrokken bij zowel de backend als de frontend van deze app. In de back-end richt ik me bijvoorbeeld vooral op het koppelen van de SonarCloud aan de Azure Pipelines. Hierdoor voeren we meer controles uit op de code om eventuele fouten en bugs op te sporen. Daarnaast werk ik aan de voorkant bijvoorbeeld aan de implementatie van de uitkomsten van de User Interface (UI) tests, waarbij ik ervoor zorg dat de knoppen in de app correct zijn gepositioneerd, de juiste kleuren en groottes hebben, en de beoogde functies uitvoeren conform het ontwerp van de User Experience- (UX) en UI designers.

 

De uitdaging

Om ons werk als projectteam goed op elkaar af te stemmen, beginnen we dagelijks met een stand-up en hebben we eens in de drie weken een stand-ups met het team van Justdiggit. Soms kom ik ook uitdagingen tegen, want niet alles wat door de designers ontworpen is, kan zomaar worden gebouwd. Net zoals een architect rekening moet houden met natuurwetten bij het ontwerpen van een huis, moet ik rekening houden met de specifieke programmeertaal, in dit geval Kotlin. Niet alle functionaliteiten kunnen direct worden geïmplementeerd vanwege ontbrekende code of veiligheidskwesties. Dan kan ik mijn creativiteit inzetten om een inventieve oplossingen te bedenken.

Junioren zijn flexibel en inventief bij het aanpakken van technische uitdagingen.

Van toegevoegde waarde

‘Ik geloof sterk in de waarde die een junior IT-er kan toevoegen aan een team. Junioren hebben een sterk vermogen om out-of-the-box te denken, zijn flexibel en inventief bij het aanpakken van technische uitdagingen. Ze zijn leergierig en kijken vaak op een vernieuwende manier tegen een probleem aan. Dus met ons als de nieuwe generatie van senior developers krijg je meer diversiteit binnen je team.’

 

In beweging

‘De overstap van sportmanagement naar IT bleek de juiste zet te zijn voor mij, maar mijn passie voor sport is altijd gebleven. Of ik nu in de sportschool ben, mijn wekelijkse Jiu Jitsu-sessies bijwoon, of gebruik maak van de gym op kantoor bij New Nexus. Het is fijn dat ik lekker in beweging kan blijven, zelfs tijdens werktijd.’

Ook werken bij New Nexus

Wil je zelf bepalen hoe je (werk)dag eruit ziet, wat je volgende project wordt? En wil je werken met opdrachtgevers die voortdurend streven naar vernieuwing? Kijk naar alle mogelijkheden op Werken bij New Nexus.

Lees meer