Focusgroep socials

We ondernemen veel en dan bedoelen we niet alleen op het gebied van werk.

Er worden regelmatig diverse activiteiten georganiseerd, omdat we elkaar ook graag in een andere context zien dan op het werk. Daarom ‘beoordelen’ wij potentiële collega’s niet alleen op kennis en ervaring, maar ook of we met diegene een biertje kunnen drinken in de kroeg. Als we er bij wijze van een biertje mee kunnen drinken, kunnen we er ook mee werken.

Een impressie

Je moet er een biertje mee kunnen drinken

Social weekend & familiedag

Naast de standaard vrijdagmiddagborrels, gaan wij elk jaar in september een weekend weg met collega’s en in december nog een keer, maar dan mét partners. Daarnaast organiseren we elk jaar een familiedag, dan staat het programma in het teken van de kids.

Zomerbbq New Nexus bij Strandpaviljoen Haren

Nieuws van deze focusgroep

Futuroloog Tony Bosma daagt uit om kansen te zien in onbekende

Tijdens de halfjaarlijkse Open Space voor alle medewerkers van New Nexus daagde futuroloog Tony Bosma ons uit om kansen te zien in het onbekende. Zijn wij de rebelse architect van de toekomst?

Tips voor een geslaagde workation in de zon

Wist je dat je bij New Nexus werk en plezier kunt combineren? Onze collega’s van Data Solutions hebben onlangs genoten van een workation in Moraira, Spanje. Benieuwd naar hun ervaringen en hoe je zelf een geslaagde workation kunt organiseren?

New Nexus ontvangt 40 meisjes tijdens Girls’ Day 2023

New Nexus ontving op Girls’ Day ruim 40 meisjes van OBS Het Karrepad uit Groningen om hen kennis te laten maken met ICT-toepassingen.

Nieuwe bordspellen ontdekken tijdens de New Nexus Game Night

Bij New Nexus organiseren onze IT’ers regelmatig een game night waarbij ze hun skills inzetten om nieuwe (bord)spellen te testen. Zoals afgelopen maand waarbij ook enkele bordspel-auteurs aanwezig waren om iets te vertellen over het ontwikkelproces van een bordspel.

New Nexus viert haar derde lustrum in Kroatië

New Nexus bestaat dit jaar 15 jaar! Een mooie mijlpaal die we met alle collega’s hebben gevierd aan de adriatische kust in Split. We hebben genoten, elkaar beter leren kennen en vooral een hoop lol gemaakt.

Plane versus train

Het duurzame duo Mark en Martin ging de uitdaging aan en reisde met de trein in plaats van met het vliegtuig naar Split om daar met de collega’s het derde lustrum van New Nexus te vieren. Hun conclusies delen zij in een blog.

Voor alle collega’s een duurzaam zomerpakketje

Tijdens de jaarlijkse zomerbbq lag er voor elke collega een pakketje klaar, samengesteld door onze focusgroep Duurzaam. Met daarin onder meer een uitwisbaar notitieblok met quotes van Myron Hamming.

Open Huis voor familie en relaties

Ons nieuwe ’thuis in IT’ was klaar om bezoek te ontvangen. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november organiseerden we een Open Huis voor familie en relaties. En dat kon gelukkig nog net.

Online Nexus Festival: Lentekriebels

Wij geven een feestje! Het online Nexus Festival biedt mensen met een verstandelijke beperking een feestelijke avond vol muziek en vermaak in hun eigen huiskamer. Met (video)optredens van Maan, Pascal Redeker, René Karst, Burdy en de Dikdakkers. Iets voor iemand in jouw omgeving?

De nationale BI Pubquiz, doe je mee?

Binnen New Nexus combineren we ons werk graag met wat gezelligheid en dat is precies wat we met deze online BI Pubquiz gaan doen. Op donderdagavond 11 februari maken we er een heuse show van vanuit onze studio in Groningen. De quizmasters zijn echte vakidioten die zichzelf en elkaar niet al te serieus nemen. Wij zorgen voor de vragen en de biertjes, regel jij een paar slimme collega’s?

Collega’s fietsen 8.000 km in Tour du NNNovember

Na de Social Distance Marathon in het voorjaar was het dit najaar de beurt aan de fietsende collega’s. Vier medewerkers namen het initiatief: iedereen met een fiets en Strava werd uitgenodigd om een maand lang de klinkers uit de weg te rijden tijdens de Tour du NNNovember.

Met 48 collega’s gefinisht bij de 4 Mijl van Groningen

Van goed getrainde fanatiekelingen tot gelegenheidssporters die vooral op karakter liepen. Met één gezamenlijke afspraak: in de kroeg proosten op weer een mooi evenement. Doe jij de volgende keer ook mee?

Eerste New Nexus collega’s 12,5 jaar in dienst

Rik en Jacco zijn de allereerste collega’s die hun 12,5 jarig werkjubileum bij New Nexus vierden! Ze werden gisteren tijdens een training Domain Driven Design op kantoor verrast.

New Nexus wint Drakenbootrace tijdens Groningens Ontzet

Een groep collega’s van New Nexus deed dit jaar voor de derde keer mee aan de Drakenbootrace en mocht zich na zeven heel intensieve sprints de winnaar noemen. Ondanks de hitte, de onvermijdelijke vermoeidheid en vooral verzuring bleef de teamspirit overeind!

Pizzasessie Artificial Intelligence

Tijdens deze pizzasessie over Artificial Intelligence gingen wij in gesprek met niemand minder dan Marco Wiering, Joep Bouwman en Marro Mijnans. We spijkerden onze kennis bij over Artificial Intelligence in relatie tot Machine Learning en Deep Learning. We verkenden mogelijke toepassingen van Artificial Intelligence in de energietransitie en inspireerden elkaar met praktijkvoorbeelden bij bijvoorbeeld CJIB en Philips.

In gesprek over Next Economy tijdens Drenthe Talent Initiative

Dertig geselecteerde WO- en HBO (internationale) studenten uit heel Nederland maakten op 24 en 25 april een tour langs de zeven meest innovatieve, groene en slimme organisaties in Drenthe. Tijdens dit Drenthe Talent Initiative verzorgde New Nexus een 2,5 uur durend programma over sociaal ondernemerschap en de toepassing van design thinking om tot vernieuwende oplossingen te komen voor hedendaagse vraagstukken.

Vloggen bij New Nexus tijdens Girlsday

Als er iets tot de verbeelding spreekt van meiden van 12 jaar zijn het wel vlogs. En laat je daar nou juist met behulp van informatie- en communicatietechnologie heel leuke dingen mee kunnen doen! Dertig meiden uit de eerste klas HAVO en VWO van De Veste in Coevorden mogen het bij New Nexus zelf ervaren tijdens Girlsday.

New Nexus op MAIN Industry

Op 27 en 28 maart is New Nexus aanwezig op MAIN Industry in MartiniPlaza. MAIN Industry is dé beurs voor de maakindustie in Noord-Nederland. Een inspirerende en informatieve ontmoetingsplek waar kennis wordt uitgewisseld, nieuwe contacten gelegd worden en alle sectorgerelateerde ontwikkelingen en innovaties met elkaar gedeeld worden.

Gala op het SS Rotterdam

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende New Nexus eindejaarsweekend. Een weekend waarin we met alle collega’s en hun partners het jaar feestelijk afsluiten.

Deelname Alpe d’HuZes 2018

Met 18 collega’s hebben wij deelgenomen aan Alpe d’HuZes 2018. Wat een ervaring! Omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, hebben wij een videoverslag gemaakt over ons Alpe d’Huzes avontuur. Kijk je mee?

Bezoek SDD Conference 2018

Harco Dijkstra, Remco Riswick, Erik Rademaker, Joren Vermijs en Klaas van Slageren van New Nexus zijn in mei naar de SDD-conferentie in Londen geweest. De vijf dagen durende conferentie gericht op Software Design & Development vond plaats in het Barbican Centre in Londen. Klaas deelt namens de ‘SDD-groep’ hun ervaringen.

Handen uit de mouwen tijdens de New Nexus Vrijwilligersdag

Eind mei was het weer tijd voor de jaarlijkse New Nexus Vrijwilligersdag. Vorig jaar hebben we ons ingezet voor de Stichting Present. Dit jaar hebben we onze handen uit de mouwen gestoken op de Kijkboerderij ’t Hoogeveld in Eelde.

‘Thuis’ mee naar je werk in plaats van je werk mee naar huis

Ben jij wel eens op de werkplek van je partner geweest? En ken jij de collega’s waar je partner het regelmatig over heeft? Een kijkje nemen op het werk is erg leuk voor familie, maar ook andersom is het voor collega’s leuk om de mensen die belangrijk zijn voor hun collega’s te leren kennen. Wij nemen dan ook liever ons ‘thuis’ mee naar het werk, dan ons werk mee naar huis.

New Nexus Familiedag 2017

Afgelopen zondag vond één van de jaarlijks terugkerende socials plaats: de familiedag!

Teambuilding tijdens theaterworkshop bij Wonderboom

Op dinsdag 24 januari 2017 hebben alle medewerkers van New Nexus Mobile een theaterworkshop gevolgd onder leiding van Frank en Yvonne van Jeugdtheaterschool Wonderboom.

DvhN – New Nexus vitaalste bedrijf van Drenthe

New Nexus is uitgeroepen tot het vitaalste bedrijf van Drenthe. Pieter van den Hoogenband kwam Richard Tapper de medaille omhangen als teken van de bijzondere status. New Nexus besteedt al sinds de start van het bedrijf in 2007 royaal aandacht aan een goede balans in het leven van de inmiddels 120 werknemers.

Ontdek ook onze andere focusgroepen

Via het ik-wij-zij principe verdelen we jaarlijks samen een deel van de winst over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, aan de onderlinge saamhorigheid en aan maatschappelijke thema’s. Dat gebeurt vanuit verschillende door medewerkers zelf opgerichte focusgroepen.