Ruimte voor iedereen bij de Open Space

Bij New Nexus stuurt iedereen mee. Heb je een idee of een verbetervoorstel, dan kun je dat altijd kwijt. Of je gaat er met een collega gewoon meteen mee aan de slag. Maar twee keer per jaar pakken we het wat grootser aan. Dan organiseren we een ‘Open Space’ waar we met z’n allen in gesprek gaan over de koers van het bedrijf en de dagelijkse gang van zaken. Dat ziet er steeds weer anders uit en ook de collega’s die de bijeenkomst faciliteren variëren.

Samen plannen maken

Deze keer kon iedereen zijn prangende vragen op een post-it naar het midden gooien, waarna een van onze stuurmannen of -vrouwen hem mocht beantwoorden. Vervolgens kon iedereen langs de vele posters met plannen en ideeën uit eerdere Open Spaces lopen, om daarna in groepen zelf een poster te maken met de prioriteiten voor 2023. Die werden dan weer aan de hele groep gepresenteerd. Samen nemen we verantwoordelijkheid voor de uitvoering.

Het podium pakken

Ook onze Focusgroepen kregen het podium. Deze collega’s lieten zien wat zij allemaal gedaan hebben en nog van plan zijn op het gebied van Duurzaamheid, ICT in Afrika, Goede Doelen, maar ook Sport, Gadgets en zelfs een eigen brouwerij. Zo wordt een deel van onze winst door collega’s zelf besteed aan initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling, de saamhorigheid en aan de maatschappij.

Open Space New Nexus

Iets voor jouw organisatie?

Ben je ook op zoek naar een andere manier van discussiëren over een onderwerp binnen jouw team of organisatie? En wil je in korte tijd constructieve gesprekken voeren en concrete resultaten behalen, zonder sturing van bovenaf? Onze management consultants hebben ervaring in het begeleiden van dit soort bijeenkomsten. Tijdens een Open Space creëren ze een setting waarin iedereen de ruimte krijgt om alles te kunnen zeggen wat hij of zij belangrijk vindt. Machteld Speelman kan je hier alles over vertellen.

Wat zoek jij in jouw werk?

Vind jij het belangrijk om invloed te hebben op wat jouw werkgever doet op het gebied van duurzame ontwikkeling? Of wil jij je met je collega’s naast je werk ook op andere vlakken ontwikkelen en maatschappelijk relevant zijn? Lees dan meer over Werken bij New Nexus.