Power BI Gebruikersgroep bij New Nexus

De Nederlandse Power BI Gebruikersgroep hield op 14 september in ons kantoor in Haren een bijeenkomst voor haar leden en andere geïnteresseerden. Collega Sebastiaan van den Brink presenteerde zijn visie op waar een goede centrale Power BI dataset aan hoort te voldoen. Daarnaast hield ook Ynte Jan Kuindersma een verhaal over de combinatie van Power BI en Power Automate.

3 Tips voor een sterke Power BI Dataset

De echte powerrr van Power BI als organisatiebrede rapportageomgeving zit hem natuurlijk in het juiste gebruik ervan. Dat begint bij de ontwikkeling van een sterke Power BI Dataset als centraal datamodel.

Als BI Consultant en Data Scientist helpt Sebastiaan organisaties bij de inrichting van Power BI en deelt graag zijn kennis hierover. Zo schreef hij deze blog over de perfecte Power BI Dataset. Hier delen we ook graag met jou de tips die hij gaf aan de Power BI Gebruikersgroep:

👉🏻 Zorg voor overzicht en flexibiliteit door het toepassen van Query Parameters, Field Parameters en Display Folders.

👉🏻 Voorkom wildgroei van meetwaarden door gebruik te maken van Calculation Groups.

👉🏻 Automatiseer repetitief en tijdrovend werk door gebruik te maken van C# code in de vorm van Custom Actions.

Ynte Jan Kuindersma presenteert bij Power BI Gebruikersgroep

Overweeg je het gebruik van Power BI in je eigen organisatie of wil je wel eens met een paar extra ogen naar de huidige inrichting van je BI platform kijken? Trek dan gerust eens bij Sebastiaan of Marijn Boelens aan de bel.