Social weekend Split

New Nexus bestaat dit jaar vijftien jaar! Alle reden voor een feestje. Want iedere developer, designer, manager, marketeer, adviseur, analist, engineer en stagiair heeft dit bedrijf gemaakt, veranderd en verbeterd. Door steeds weer het beste te willen voor elkaar en voor onze opdrachtgevers. Kortom, reden genoeg om iedereen flink in het zonnetje zetten! En zonnig werd het zeker want op 5 oktober vertrokken we in alle vroegte vanuit Haren richting Kroatië!

New Nexus betekent nieuwe verbinding dus in dat opzicht was het bijzonder dat we voor het vieren van ons derde lustrum een stad met de naam Split kozen. Split bereik je natuurlijk het eenvoudigste per vliegtuig. Maar dat weerhield onze collega’s Mark Winters en Martin de Boer er niet van om een experiment te doen. Zij hadden een dag eerder de trein al gepakt om op allerlei fronten een vergelijking te kunnen maken met het uiteraard minder duurzame vliegtuig.

Kuna’s voor Split

Collega Tamara Hattu verraste ons een dag na terugkomst met een blog waarin ze op vermakelijke wijze terugblikte op dit fantastische weekend.

Een mooi fragment uit haar blog waarin ze het weekend perfect wist samen te vatten:

“Vijf dagen lang hebben we genoten van de mooie omgeving, hebben we elkaar nog beter leren kennen en hebben we vooral heel veel lol gemaakt. We zagen dingen die we niet hadden willen missen, maar we zagen ook dingen die we niet hadden moeten zien. We hoorden veel onzin, maar ook mooie waardevolle gesprekken.

We proefden bier, wijn, gin en vodka en de dagen proefden vaak zoet, soms met een bittertje. We voelden saamhorigheid. De betonblokken met een brutalistische architectuur zijn als een gemiddelde ICT’er, maar als je om het hoekje kijkt zie je de mooiste dingen om je hart mee te vullen. We roken zwavel uit de bergen, lekker eten en hormonen van de jongvolwassenen. Maar behalve het splitten van de Kuna’s is de onderlinge verbinding er alleen maar sterker op geworden.

Split, je hebt ons verwonderd met je natuur en karakter. We hebben op en top genoten, op elkaar gepast, aan en om elkaar gedacht, elkaar genegeerd en geaccepteerd, elkaar beter leren kennen, soms meer dan je zou willen. Zo hoort een familie te zijn.

Tot en met de hartverwarmende opwachting van het duurzame duo Mark & Martin na hun driedaagse treinreis. Om hen vervolgens ook weer met een elektrische auto thuis af te zetten, toen zij op de terugweg midden in de nacht waren gestrand in Leer. En als een kersverse Nexiaan dit weekend besluit met een droog ‘Bedankt voor de adoptie’, dan hebben we het als familie goed gedaan!”

Treinreis Split Martin en Mark

Plane versus train

Overweeg je zelf een treinreis in Europa te maken? Het verhaal van Mark en Martin is het lezen meer dan waard. Ze kregen te maken met (on)behulpzame conducteurs en krappe slaapcoupés tot uren in de wacht staan en een omleiding door een veldbrand. We hebben heel veel respect voor hun keuze om duurzaam te reizen, maar of het Europese spoornetwerk er klaar voor is…? We hopen in ieder geval voor ons volgend lustrum.

IT's our DNA

Lees meer over wie we zijn en over hoe we bij New Nexus ooit zijn begonnen.