Een concrete strategie

Een strategie is bedoeld om duidelijkheid te scheppen over hoe je als team of als organisatie samen bepaalde doelen gaan bereiken. Aan het ontwikkelen van een strategie wordt dan ook vaak veel tijd en moeite besteed. Hoe zonde is het dan als die strategie maar niet tot uitvoering komt! Met de strategiebooster zorgen we er in een halve dag voor dat alle neuzen één kant op staan.

Herken je dat?

De strategie bestaat vooral uit dikke beleidsnotities van de staf, waarbij je het gevoel hebt dan niet iedereen gehoord is, of het blijft een beetje abstract met veel open deuren. Die notities verdwijnen uiteindelijk weer in een la zonder dat nu echt iets verandert. Of er verandert juist van alles met veel lawaai over de urgentie, maar het is je eigenlijk niet duidelijk waarom precies. Kortom, er ligt een mooi document, maar wat je als team of organisatie nu gaat doen is eigenlijk nog erg vaag.

Samen hetzelfde beeld

De strategiebooster is een workshop waarin we live een grote poster maken, waarop jullie gezamenlijke gedachten over waar het heen moet in beeld worden gebracht. De ideeën van alle stakeholders worden gehoord, zonder dikke documenten en rituele teksten. Al pratend vatten we de kern van de strategie of jullie strategische vragen samen op één plaat. Zo krijg je samen hetzelfde beeld en zie je in één oogopslag wat je al wel en (nog) niet weet, waar jullie het wel en (nog) niet over eens zijn en wat de belangrijkste eerste stappen en acties zijn.

Praktisch

 • null
  Begeleid door Ralph van Raaij
 • null
  Halve dag (4 uur)
 • null
  € 1495,- (excl. btw) bij 6 – 8 deelnemers
 • null
  In je eigen organisatie of in de opleidingsruimte van ons kantoor in Haren

Wat komt er aan bod

Met alle belanghebbenden in dezelfde ruimte bespreken we de belangrijkste onderdelen uit de strategie: missie, visie, context, processen, knelpunten, kritische succesfactoren, huidige ideeën over de strategie. Hier maken we live een beeldverslag van op een grote poster. Eventueel aangevuld met informatie uit analysemodellen zoals een BCG Matrix, SWOT, 7S model, Business Balanced Scorecard etc. Afhankelijk van de fase waarin jullie zitten, vormt deze strategieposter een vereenvoudigde weergave van het strategisch plan.

Waarom het werkt

We nemen hier bewust ‘maar’ een halve dag voor, want wat belangrijk is weet je uit je hoofd. Alle disciplines zijn erbij en iedereen heeft waardevolle kennis. We gaan voor 80% is goed genoeg en blijven dus niet doorpraten over details. Verschil van inzicht is niet erg, we hoeven het niet over alles eens te worden. Zo zie je de strategieposter live ontstaan in jullie eigen woorden, zodat iedereen zich ook meteen mede-eigenaar voelt van de plaat. Na afloop ontvang je nog een nabewerkte versie van de poster, waarop we de structuur nog duidelijker hebben gemaakt. Deze kan ook digitaal worden gedeeld.

Is deze workshop iets voor jou?

De strategiebooster helpt jullie in een halve dag je strategie concreet en visueel te maken.

Voor wie?

 • Bestuur en management teams
 • Afdelingsteams
 • Iedereen die in een halve dag een plan wil hebben hoe samen van doel naar uitvoering te komen
 • Iedereen die lijvige strategie- en beleidsdocumenten om wil zetten in actie

Waarom?

 • Je wilt je strategie in korte tijd concreet maken
 • Je wilt alle stakeholders aan het woord laten
 • Je hebt behoefte aan 1 gedeeld beeld van de strategie
 • Je wilt inzicht in wat er al wel en nog niet duidelijk is

Wat krijg je?

 • In een halve dag alle neuzen één kant op
 • Een deelbare poster met de kern van jullie strategie of strategische vragen..
 • ..in jullie eigen woorden..
 • ..met daarin de inzichten van alle belangrijke stakeholders

Workshopbegeleider

De Strategiebooster wordt gefaciliteerd door informatiemanager en visual changemaker Ralph van Raaij.

Kan jouw team ook wel een strategiebooster gebruiken?

Wil jij ook in een halve dag jullie strategie concreet maken op een live gemaakte poster? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een (online) kennismaking. Daarna deel je eventueel de relevante documenten met ons en plannen we een intakegesprek. Samen bepalen we wie er bij de workshop betrokken moeten worden en waar en wanneer deze kan plaatsvinden. Nog vragen? Mailen kan ook!