Vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt

Vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. Een zin die regelmatig terugkomt in onze vacatures. Heel idealistisch. Maar is zoiets mogelijk in een werkveld waar je vaak werkt aan afgebakende projecten met strakke deadlines? Wat betekent dan die vrijheid? We vroegen het aan Marijn Boelens mede-eigenaar van de Data Solutions club. Met een team van 26 collega’s werken zij dagelijks aan de meest uiteenlopende business intelligence-projecten.

Marijn: “Hoe wij vrijheid binnen ons team ervaren kan ik het beste uitleggen aan de hand van een drietal voorbeelden:

1. Vrijheid om te bouwen

Ik gebruik voor ons werk vaak de analogie van het bouwen van een huis. Zo helpen wij mee met bepalen van de juiste plek, of er wel of geen fundering moet komen, hoe het huis eruit moet komen te zien, hoe het moet worden ingericht en welk wooncomfort het moet krijgen. Met andere woorden, wij helpen met het bedenken, inrichten en opzetten van de architectuur. Bij New Nexus Data Solutions krijg je de vrijheid om te bouwen aan data-integratie in de breedste zin van het woord. Zo werk je de ene keer aan de fundering, bijvoorbeeld het opzetten van een Azure dataplatform. En een andere keer aan de afwerking van het gebouw, waarbij je de data omzet naar een informatieproduct (visueel inzichtelijk maken) zoals een dashboard. Welke oplossing wij ook realiseren, het moet uiteindelijk het juiste comfort bieden voor de klant.

2. Vrijheid om te bepalen waar en voor wie je werkt

Voor elke organisatie met data gerelateerde vraagstukken kunnen wij met onze kennis en oplossingen van toegevoegde waarde zijn. Onze dienstverlening doen we in de vorm van detachering of als een project. Dit kan op locatie bij de klant, vanuit huis of bij ons hier op kantoor. Deze dynamiek is heerlijk en we willen elkaar ook regelmatig op kantoor ontmoeten zodat iedereen onderdeel blijft van het team en de ontwikkeling. Daarnaast proberen we altijd een klus te vinden die bij de persoon past. Dit lukt vaak ook omdat we in veel verschillende branches werken; van zorg tot onderwijs en van industrie tot MKB. Kortom, we zoeken een klus bij de medewerker, niet andersom.

3. Vrijheid om je te blijven ontwikkelen

Doordat we innovatie stimuleren en mensen de vrijheid en ruimte geven om zich te ontwikkelen, creëren we ook onze eigen projecten (naast projecten in opdracht de klant). Dit noemen we BInnovation. Als groep, of als individu bedenken we gave interne projecten die we dan kunnen uitvoeren. Van solarboot tot bierbrouwen of het ontwikkelen van een eigen Azure trainingskit/programma of een PowerBI training…  Belangrijk is dat mensen de tijd- en het vertrouwen krijgen om zichzelf te ontplooien. Zo ontstaan vaak de mooiste en meest duurzame innovaties.”

Dus ja, wij maken het bewust mogelijk om vrijheid te ervaren terwijl je werkt aan afgebakende projecten met strakke deadlines. Uiteindelijk zorgt dat voor bevlogenheid en daarmee kwaliteit.

Wil je meer weten?

Spreekt deze vrijheid jou ook aan. Bij New Nexus zijn we regelmatig op zoek naar gedreven BIspecialisten en data engineers (met kennis van de Microsoft stack, Azure en powerBI). Bekijk onze werkenbij site en ontdek welke rol bij jou past.