Vloggen bij New Nexus tijdens Girlsday

Als er iets tot de verbeelding spreekt van meiden van 12 jaar zijn het wel vlogs. En laat je daar nou juist met behulp van informatie- en communicatietechnologie heel leuke dingen mee kunnen doen! Dertig meiden uit de eerste klas HAVO en VWO van De Nieuwe Veste in Coevorden mogen het bij New Nexus zelf ervaren tijdens Girlsday.

 

 

Storyboards, dashboards en robots

Het ontwerpen van een storyboard, een dashboard inrichten met het bereik en de verdiensten van de meest populaire vloggers, een robot aansturen die kan filmen. En daar dan weer een vlog over maken. Hieruit bestaat globaal het programma dat de meisjes wordt aangeboden door verschillende vrouwelijke collega’s van New Nexus. Zo komen de scholieren op een praktische manier in aanraking met allerlei aandachtsgebieden binnen ICT, zoals user experience design, data visualisatie, business intelligence en software ontwikkeling.

 

‘Delen zit in ons DNA’

Girlsday is een landelijk initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT. New Nexus doet hier voor het derde jaar aan mee. Richard Tapper: ‘Een logische keuze, omdat het delen van kennis en expertise, maar bijvoorbeeld ook van opbrengsten en verantwoordelijkheden in het DNA van ons bedrijf zit. We laten graag zien hoe mooi dit werk kan zijn.’