Effectiever communiceren met Visual Changemaking

Visual Changemaking is een krachtige en creatieve methode om effectiever te communiceren met getekende beelden. Je kunt het bijvoorbeeld inzetten om een projectidee of roadmap te visualiseren, de uitkomsten van een bijeenkomst samen te vatten of zelfs een veranderproces in een groep op gang te brengen. Binnenkort starten er weer drie trainingen waarin jij dit ook kunt leren. Gegeven door onze eigen bevlogen en gecertificeerde collega’s Ralph van Raaij en Lisa Kremer op een inspirerende locatie in Drenthe.

 

Beter begrip

Ralph is informatiemanager en graphic facilitator bij New Nexus Management & Consultancy. Hij zet Visual Changemaking regelmatig in bij verschillende klanten om tot een gezamenlijke visie te komen. Ralph: ‘Door iets te visualiseren krijg je zelf een beter begrip en kom je al een beetje in actie. Daarnaast helpen beelden om je gedachten met anderen te delen en hen erbij te betrekken.’ Lisa is design researcher bij New Nexus Mobile Solutions en gebruikt de methode bijvoorbeeld om customer journeys voor de ontwikkeling van mobiele applicaties in beeld te brengen. ‘Een getekende plaat spreekt enorm tot de verbeelding en roept direct allerlei, meestal heel positieve, reacties op.’

 

Rijkgevulde toolkit

De training Visual Changemaking is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een creatieve manier van communiceren en effectief wil samenwerken. En het mooie is: je hoeft geen tekenwonder te zijn! In een serie workshops gedurende twee dagen leer je de basis van de beeldtaal. Met een authentieke stijl en rijkgevulde toolkit ga je weer naar je werk.

 

Doe mee!

Lees hier meer over de training Visual Changemaking en geef je gauw op voor een van de volgende data:
– 26/27 september
– 29/30 oktober
– 28/29 november