New Nexus on workation

Werk en plezier combineren? Dat kan bij New Nexus! Onlangs heeft een aantal collega’s van Data Solutions een heerlijke workation gehad in Moraira, Spanje. Maar wat maakt een workation eigenlijk zo goed voor het werkgeluk en waar moet je op letten als je er zelf een wilt organiseren? Lees hier onze 10 tips.

Balans, minder stress en meer inspiratie

Bij New Nexus vinden we het belangrijk dat iedereen goed in zijn vel zit en doet waar hij of zij blij van wordt. Met je collega’s op workation kan daaraan bijdragen. Een workation biedt namelijk talloze voordelen, zoals een betere work-life balance, vermindering van stress en meer inspiratie. Bovendien zorgt vitamine-D van de zon in de wintermaanden voor een gelukkiger en energieker gevoel, wat weer goed is voor de productiviteit. En het mooie is dat je er daarna weer vol tegenaan kunt, zonder dat het je vakantiedagen kost. Naast dat het heel gezellig is, juichen we dit soort initiatieven van medewerkers dus graag toe.

Workation team Data Solution

Werk, sport en gezelligheid

Tijdens de eerste workation in 2022 had een groep collega’s al de nodige ervaring opgedaan. Daarom wisten ze precies waar de locatie aan moest voldoen: genoeg ruimte om elkaar niet in de weg te zitten, goede bedden, een leuke omgeving en vooral ook betrouwbaar internet. Zo viel de keuze op Moraira, op een uur rijden van Alicante. New Nexus nam de accommodatie voor haar rekening, de collega’s verzorgden zelf de rest. Tijdens de workation werden werk, sport en gezelligheid afgewisseld, en er was zelfs nog tijd voor een dagtripje naar Valencia. Af en toe werd het spannend als iedereen tegelijk in een call zat, maar met een slimme verdeling van de WiFi en het uitschakelen van camera’s wisten ze dit soepel op te lossen.

10 tips voor een geslaagde workation

Een workation, mits goed georganiseerd, kan dus een grote toegevoegde waarde hebben. Lijkt dit jou ook wat om het voor jou en je collega’s om te organiseren? Met deze tips ga je goed voorbereid op reis:

  1. Werk je voor een opdrachtgever? Regel dan dat je vanuit het buitenland kan en mag werken. Zo kan een policy in Azure Active Directory er al snel voor zorgen dat Spanje als een risicolocatie wordt aangemerkt en inloggen wordt geblokkeerd.
  2. Kies een locatie die geschikt is voor werken en plezier. Vind een huis dat niet alleen voldoende kamers, werkruimte en een goede internetverbinding heeft, maar dat ook in de buurt ligt van activiteiten, bezienswaardigheden en restaurantjes.
  3. Gebruik de workation om full focus samen te werken aan dat ene project waar je anders niet aan toe komt.
  4. Neem extra verlengsnoeren en stekkerdozen mee.
  5. Plan je stand-ups zo dat je niet allemaal tegelijk hoeft te bellen.
  6. Plan je sportieve activiteiten zoveel mogelijk in de ochtend. Je begint fris en fruitig en de temperaturen zijn nog lekker aangenaam.
  7. Plan af en toe wat ‘me-time’ in want je zit natuurlijk wel de hele week op elkaars lip.
  8. Groepsspelletjes zijn een must. De favorieten van onze collega’s waren Weerwolven en Undercover.
  9. Een inkoppertje, maar Groepie is erg handig om bij te houden wie wat betaalt.
  10. Huur je auto bij een verhuurbedrijf waar alle verzekeringen inclusief zijn, geen gedoe.

Was deze workation geslaagd?

“Zeker weten!” zegt BI-consultant Brenda Loznik. “Het is heerlijk om tijdens het koude weer in Nederland met je laptopje in de Spaanse zon te kunnen werken. Hoewel we dit keer individueel aan onze eigen opdrachten hebben gewerkt, is een workation ook zeer geschikt om samen te werken aan één gezamenlijk project. Wij kijken alweer uit naar de volgende gezamenlijke trip!”

Meer informatie over werken bij New Nexus?

Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw ontwikkeling en welzijn serieus neemt? Benieuwd hoe we dat doen? kijk op werken bij New Nexus.