Succes op
basis van
balans

De entree van New Nexus lijkt een eregalerij. Bijna alle medewerkers van het bedrijf lachen je tegemoet vanuit tientallen fotolijsten. Uit het verhaal van Jan Schut en Richard Tapper, oprichters van het bedrijf, blijkt dat het ophangen van de foto’s bij de voordeur zeer bewust is gedaan. Elke medewerker van het bedrijf doet er namelijk toe. Iedereen krijgt bij New Nexus ruimte om zich te ontwikkelen en om ideeën in te brengen.

New Nexus ontwikkelt apps voor de zakelijke markt. “Wat we maken lijkt op het oog heel simpel, maar wat er achter de schermen gebeurt is enorm”, vertelt Schut. Actuele kennis is bij het ontwikkelen van apps dan ook belangrijk. Die vergaart het bedrijf onder andere door medewerkers naar congressen in het buitenland te sturen, zoals die van Apple, Google en Adobe. Tapper: “Naderhand geven ze een presentatie van wat ze hebben geleerd. Overigens doen ze dat ook als ze zelf iets hebben bedacht.”

Dit resulteert er onder andere in dat New Nexus voor een aantal grote klanten de rol heeft van innovatieve partner. ‘Met ons kennisniveau van mobiele toepassingen hebben we een toegevoegde waarde in de R&D-trajecten van deze klanten.’

Schut en Tapper ondernemen volgens het Rijnlandse model. “Ons bedrijf is te vergelijken met een familiebedrijf”, legt Tapper uit. “We willen dat de mensen die we om ons heen hebben verzameld hier met plezier werken. Balans vinden wij belangrijk; balans tussen werk, privé, jezelf en je omgeving.” Schut vult aan: “Toen wij in 2007 voor onszelf begonnen, wilden we een léuk bedrijf oprichten. Dat is gelukt en ons doel is om dat ook zo te houden.”

Bron: Dagblad van het Noorden – 27 mei 2015 (pag. 50)