Aan de slag met AI

Laat alles vallen en ga aan de slag met AI! Dat was althans de titel van de presentatie van Alex van Ginneken tijdens onze pizzasessie voor collega’s en genodigden op dinsdag 12 september.

Alex van Ginneken is business coach en auteur van het boek Ondernemen met AI. We hadden hem uitgenodigd om alle collega’s, van sales en marketing tot programmeurs, en een aantal genodigden te inspireren met de mogelijkheden van AI voor hun dagelijks werk.

Een veelheid aan tools kwam voorbij, een groot aantal bekend maar ook nog veel leuks om verder te ontdekken. Waarbij de waarde ervan natuurlijk afhangt van de juiste input en toepassing. Door AI wordt de expert niet overbodig maar juist beter en sneller!

Er werd uiteraard nog even gediscussieerd over security en de ethische kant van AI en daar zijn we ook nog lang niet over uitgepraat.

Onze collega Ralph maakte ondanks de hoge snelheid en vele opsommingen weer een fantastisch visueel verslag van het verhaal. De PizzAIsessie werd afgesloten met een heerlijk Italiaans buffet en….pizzaaaa!

Toepassing van AI voor energietransitie

Een waardevolle toepassing van AI zie je bijvoorbeeld bij onze klant AIMZ, die daarmee het energieverbruik van gebouwen optimaliseert. Als New Nexus bouwden we het platform waarin de benodigde data wordt verzameld en uitgewisseld met slimme toepassingen om de energievraag van gebouwen te managen.

Food for thought

Vind je het ook leuk om bij een van onze volgende pizzasessies te zijn? Of wil je samen met ons aan de slag met AI? Stuur dan even een berichtje naar Niels Blaauw of Dave Wagenveld!