New Nexus op
Het Grootste
Kennisfestival
van Noord-Nederland

Op 27 september vond Het Grootste Kennisfestival van Noord-Nederland plaats op het voormalig suikerunie terrein. Deze dag stond in het teken van kennis delen, op zoek naar nieuwe werkende vormen van innoveren, organiseren, besturen, samenwerken en ondernemen. Daarnaast was er muziek, theater, een hapje en een drankje. New Nexus was niet alleen sponsor van het festival maar wij stonden zelf ook met een tent op het terrein.

 

Verschillende collega’s van Zuuver hebben presentaties en workshops gegeven in de tent. Allereerst gaf Eileen van Ligten een presentatie over shakeholdermanagement waarin ze vertelde over het creëren van economische waarde door te focussen op het creëren van sociale waarde(n). Nynke van Ravels en Eveline van der Staal hebben een workshop gegeven met als doel bezoekers te laten ervaren dat dromen, van jezelf en in organisaties, realiteit kunnen worden. Albert van Holthoon liet daarnaast in een muziekworkshop zien hoe mensen door improvisatie kunnen worden bewogen. Ralph van Raaij en Janet Feenstra waren de laatste sprekers van Zuuver die in een workshop gaven over informatiemanagement. Ze lieten bezoekers ontdekken hoe alle aspecten in een organisatie kunnen worden verbonden en hoe ervoor kan worden gezorgd dat het kleine bijdraagt aan het grote en het grote richting geeft aan het kleine.

 

Ook gaf het New Nexus Solar Racing Team een presentatie over de solar boot. Daarnaast hadden we nog een externe spreker, Harrie de Vries van Hoogeland Catering. Hij kwam vertellen over het kweken van oesterzwammen op koffiedik. Ook ging hij met het publiek aan de slag met koffiedik om Oesterzwammen kweekzakjes te maken.

 

Tussen de presentaties door kon men genieten van New Mezzo, een muzikaal Intermezzo verzorgd door collega’s uit verschillende bedrijven uit de New Nexus vloot. Daarnaast kregen bezoekers de mogelijkheid om onze solar boot te bewonderen, zowel van buiten als van de techniek die daarbij komt kijken.