New Nexus neemt Spacetime Layers platform op in eigen portfolio

New Nexus neemt het Spacetime Layers platform op in het eigen portfolio en neemt daarmee ook de bestaande klanten en gebruikers van het platform over.

 

Spacetime Layers is een platform waarmee organisaties hun doelgroep kunnen bereiken via informatie op een interactieve plattegrond in een app. Zo kan een provincie bijvoorbeeld de geschiedenis van een gebied tot leven brengen, of een instantie interactie met haar publiek zoeken via een Augmented Reality spel. New Nexus bouwde het platform in 2016 in samenwerking met basisschooldocent Patrick Trentelman, nadat het idee voor de app in zijn klas ontstond als onderdeel van een geschiedenisproject.

 

Patrick: “Vijf jaar geleden schreef ik met de leerlingen van mijn klas de eerste regels code van wat later Spacetime zou worden. Het idee was een tijdcapsule te bouwen, waarmee je berichten door ruimte en tijd kan sturen. In eerste instantie waren het persoonlijke berichten aan onze toekomstige zelf, maar tijdens een stadswandeling kwam ik op het idee om ook berichten met informatie over de wereld om ons heen op de kaart te zetten. We verbonden verleden, heden en toekomst.”

Volgende niveau

Nu draagt Patrick Spacetime over aan New Nexus. Productmanager Willem Wiersma: “De komende tijd zullen we de app naar het volgende niveau tillen door ons vooral te richten op functionaliteit voor toerisme en recreatie. Met deze focus kunnen we onze klanten beter helpen en de gebruikerservaring optimaliseren”.

 

Patrick blikt terug: “Ik heb waanzinnig veel geleerd en ook best heel hard gewerkt. Nu is het tijd voor wat reflectie en ontspanning. Ik wil iedereen die ik op mijn pad ben tegengekomen heel hartelijk bedanken voor het fijne contact en de mooie samenwerking. De overstap van het onderwijsveld naar de wereld van cultuur en erfgoed was erg leuk en bijzonder leerzaam. Ik heb in een paar jaar heel veel mooie, warme mensen leren kennen en ik zie uit naar nieuwe ontmoetingen”.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Spacetime Layers of heb je vragen over de overdracht? Neem dan gerust contact op met product manager Willem Wiersma.