New Nexus bestaat 10 jaar!

Halverwege 2006 werd het bedrijf waar Jan Schut en Richard Tapper werkten overgenomen door een grote ICT-speler. Dat ze daar niet zouden passen, wisten ze meteen. Maar waar wilden ze dan wel werken? Bij welk bedrijf hebben ze oog voor de mens en vind je interessant werk? Alle bedrijven met de juiste instelling waren inmiddels overgenomen door een van de grote jongens. Daarom besloten Jan en Richard het zelf te doen. Niet omdat ze per se ondernemer wilden zijn, maar omdat ze bij een leuk bedrijf wilden werken. Zo werd New Nexus, dat letterlijk nieuwe verbinding betekent, in 2007 geboren. En de naam zegt het al… New Nexus wil medewerkers, klanten en omgeving met elkaar verbinden.

Delen is vermenigvuldigen
Vandaag de dag bestaan we alweer 10 jaar en werken we met 125 specialisten verdeeld over een vijftal bedrijven. Wij vergelijken de verschillende bedrijven vaak met een vloot. Vanuit onze thuishaven Tynaarlo varen we gezamenlijk uit. Hierdoor zijn we breed inzetbaar en, net als een boot, wendbaar als de situatie daar om vraagt.

Lees meer over ‘Groeien door te delen’

Iedereen stuurt mee
Wij hanteren het Rijnlandse ondernemingsmodel waarbij morgen belangrijker is dan de winst van vandaag. Vergelijkbaar met een familiebedrijf willen wij het bedrijf uiteindelijk overdragen aan de mensen die bij New Nexus werken in plaats van verkopen aan een van de grote jongens. Hierbij is continuïteit van onze cultuur en identiteit gewaarborgd.

Lees meer over ‘Delen in het bedrijf’

Wij dragen graag een steentje bij
We zorgen niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor onze omgeving. Via een democratisch proces verdelen we elk kwartaal de helft van de bedrijfswinst over onderwerpen die wij belangrijk vinden. Voorbeelden hiervan zijn sport, innovatie, goede doelen, duurzaamheid en socials. Het verdelen van de winst gebeurt volgens het ik-wij-zij-principe.

Lees meer over ‘Verdelen van de winst’

Niemand weet alles, samen weten we meer
Kennis, ervaring en wijsheid hebben we nodig om ons vak goed uit te voeren. De door ons opgedane kennis en ervaring delen we graag met onze omgeving. Op deze manier kunnen we iets voor de samenleving betekenen. Kennis delen doen we zowel extern als intern.

Lees meer over ‘Delen van kennis’

Het werpt zijn vruchten af!
Onze manier van werken werpt sinds de oprichting in 2007 haar vruchten af. Er is nauwelijks verloop (minder dan één per jaar), ons ziekteverzuim is te verwaarlozen (minder dan 1,5%), we groeien elk jaar (gemiddeld 35%) en behalen marktconforme resultaten. Maar wat natuurlijk het allerbelangrijkste is: we gaan elke dag met plezier naar ons werk en stralen dit ook uit in ons werk en daar pluk jij de vruchten weer van. Wij verheugen ons op de volgende 10 jaar!