In gesprek over Next Economy tijdens Drenthe Talent Initiative

Dertig geselecteerde WO- en HBO (internationale) studenten uit heel Nederland maakten op 24 en 25 april een tour langs de zeven meest innovatieve, groene en slimme organisaties in Drenthe. Tijdens dit Drenthe Talent Initiative verzorgde New Nexus een 2,5 uur durend programma over sociaal ondernemerschap en de toepassing van design thinking om tot vernieuwende oplossingen te komen voor hedendaagse vraagstukken.

 

Verkleinen ecologische footprint via design thinking

De deelnemers kregen een case voorgelegd om met behulp van design thinking een oplossing te verzinnen voor het verder verkleinen van onze ecologische footprint. Dit leverde de meest leuke en uiteenlopende ideeën op. Zoals een motiverende app met competitie-elementen tussen medewerkers en bedrijfsonderdelen om bijvoorbeeld het aantal reiskilometers te verlagen. Of het verzamelen van plastic afval en verpakkingen om daar vervolgens telefoonhoesjes van te maken en deze als relatiegeschenk weg te geven. Maar ook het vormen van een lokaal netwerk van organisaties die, door het uitwisselen van best practices of spullen, elkaar kunnen helpen om duurzamer te worden. Onze experience designers Lisa Kremer en Dyon Hoekstra hielpen de studenten hierbij op weg. Zij passen deze werkwijze dagelijks toe bij de ontwikkeling van mobile solutions voor klanten.

 

Groeien door te delen

New Nexus bewijst dat sociaal ondernemerschap hand in hand kan gaan met het commercieel succesvol runnen van een bedrijf. Onze overtuiging is dat je groeit door te delen. Een vernieuwend bedrijfsmodel dat we in alle facetten van onze organisatie hebben doorgevoerd. Alle medewerkers sturen mee en samen bepalen we onze koers.

Naast het hanteren van het Rijnlandse organisatiemodel, waarbij morgen belangrijker is dan de winst van vandaag, wordt door het concept van celdeling de slagvaardigheid, flexibiliteit en de cultuur van het bedrijf geborgd. Door deze balans tussen geld verdienen en je verdiensten delen, zijn we in staat een innovatieve en betrouwbare partner te zijn voor onze klanten, een goede werkgever te zijn voor onze collega’s en daarnaast maatschappelijk betrokken te zijn op vele vlakken. Meer weten?

 

Over Drenthe Talent Initiative

Het Drenthe Talent Initiative werd georganiseerd door Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) en de Provincie Drenthe, met als doel om de verbinding te leggen tussen getalenteerde studenten en organisaties die een bijdrage willen leveren aan de ‘Next Economy’.

logo Drenthe Talent Initiative