GIRLS' DAY 2023

Op de landelijke Girls’ Day ontvingen we bij New Nexus ruim 40 meisjes van groep 7 en 8 van OBS Het Karrepad uit Groningen. Tijdens dit bedrijfsbezoek konden ze tijdens verschillende workshops kennismaken met onze vrouwelijke én mannelijke professionals en met herkenbare ICT-toepassingen. Technologie heeft namelijk enorme impact op onze samenleving en de visie en expertise van meisjes en vrouwen is daarin onmisbaar.

Programma tijden Girls’ Day

Girls’ Day is een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om hen te interesseren voor bèta, techniek en IT. Duizenden meisjes door heel Nederland namen donderdag een kijkje bij meer dan 250 bedrijven door heel Nederland. Als New Nexus stelden we dit jaar voor de derde keer onze deur open. Tijdens deze dag kregen de leerlingen een rondleiding door ons kantoor en konden ze deelnemen aan verschillende vakinhoudelijke workshops:

  • Zo was er bijvoorbeeld een workshop over app design, waarin de meiden leerden hoe je een nieuwe app kunt ontwerpen en bouwen. Elke app moet namelijk een probleem oplossen, hoe pak je dat aan? De leerlingen gingen aan de slag met het bouwen van wireframes.
  • Daarnaast kregen de meiden een workshop over het analyseren van Youtube-data, waarin ze leerden hoe je data kunt omzetten in waardevolle informatie. Bedrijven hebben tegenwoordig veel data, ‘big data’, waarmee ze slimme dingen kunnen doen. Maar dat kan pas wanneer ze van deze data informatie hebben gemaakt. Een hele hoop cijfers geven namelijk geen inzicht. In deze workshop leerden de meiden hoe ze dit inzicht wel kunnen krijgen door de data om te zetten in een verhaal.
  • In de workshop over ChatGPT kregen de leerlingen een inkijkje in hoe deze slimme chatbot kan helpen met schoolwerk en andere taken. We bespraken de voor- en nadelen van ChatGPT en hoe kunstmatige intelligentie onze wereld verandert.
  • Tot slot leerden de meiden in de workshop programeer een robot hoe ze met behulp van Lego MindStorms, een lego robot konden programmeren om stap voor stap een tekening te laten maken.

Waarom is Girls’ Day zo belangrijk

Onze maatschappij wordt steeds meer vormgegeven door technologie. Daardoor zal de vraag naar technisch talent alleen maar toenemen. Helaas is het aandeel vrouwelijke technische professionals met 16% nog altijd erg laag. Meisjes hebben net als jongens talent voor exacte vakken. Een baan of studie in de bèta, techniek en IT biedt veel baanzekerheid en vaak een goed salaris. Door de meisjes op deze dag activiteiten te laten doen en kennis te laten maken met vrouwelijke technische professionals, kunnen we laten zien hoe leuk ons werk kan zijn.

Meer informatie over werken bij New Nexus?

Bij ons mag je zelf bepalen hoe je (werk)dag eruit ziet. Wat je volgende project wordt. Zonder hiërarchie en ander gedoe. Benieuwd hoe we dat doen? kijk op werken bij New Nexus.