Futuroloog Tony Bosma bij Open Space

New Nexus als rebelse architect van de toekomst? Futuroloog en trendwatcher Tony Bosma daagde ons met zijn analyse uit om kansen te zien in het onbekende, het andere.

Niet verkrampen

Tijdens onze halfjaarlijkse Open Space vertelde hij over ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, betekeniseconomie, werknemer- en werkgeverschap, AI en technologie en hoe deze in elkaar grijpen. Maar ook welke menselijke eigenschappen we kunnen gebruiken om niet te verkrampen maar iets nieuws te creëren.

Futuroloog Tony Bosma presenteert tijdens Open Space van New Nexus

Symfonisch denken

Met ons besturingsmodel (‘Iedereen stuurt mee’, ‘groeien door te delen’), onze kernwaarden (vrijheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid, verbinding), vertegenwoordiging van verschillende generaties en kennis van technologie, zouden juist wij in staat moeten zijn om veranderingen en het ‘symfonisch denken’ dat daarvoor nodig is, niet alleen zelf te omarmen maar ook bij onze klanten om te zetten in kansen.

Collega's aan het woord tijdens Open Space van New Nexus met futuroloog Tony Bosma

Visueel verslag

We laten het eens even goed op ons inwerken terwijl de ideeën alweer opborrelen. Met dank aan collega’s Babette Huisman voor het sterke visueel verslag, Lian de Boer voor het hosten en Wouter Brem voor de foto’s.

Collega Babette Huisman maakt een visueel verslag van de presentatie van futuroloog Tony Bosma tijdens Open Space van New Nexus

Ben jij ook een beetje rebels?

En zie jij een toekomst voor je bij of met New Nexus? Lees hier meer over werken in vrijheid en onze vacatures. Of bekijk hoe we jouw organisatie kunnen helpen vooruit te komen met behulp van technologie, data en begeleiding van verandering.