Doen in Drenthe-app voor gasten en inwoners Provincie Drenthe

Gasten en inwoners van Drenthe kunnen vanaf deze zomer in de nieuwe Doen in Drenthe-app heel gemakkelijk ontdekken wat er in de provincie allemaal is te beleven. Volgens gedeputeerde Henk Brink ‘een mooie aanvulling op de online evenementenagenda die al heel goed wordt bezocht’. De app is een initiatief van Provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe en ontwikkeld door New Nexus.

 

Zo goed mogelijk aanbod

Het idee voor de app ontstond in een brainstormsessie over de vraag: Hoe kunnen we Drenthe laten zien met alles wat er te doen is, bij zowel mooi als slecht weer, op basis van je locatie? Een enthousiast team van Marketing Drenthe en New Nexus werkte het idee vervolgens verder uit.

Ronald Eissens, commercieel manager bij New Nexus: ‘De uitdaging was om een zo goed mogelijk aanbod te creëren op basis van het weer en locatie. Waarbij Marketing Drenthe niet op de stoel van de ondernemer wil gaan zitten om te bepalen wat geschikt weer is voor een bepaalde activiteit. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om op basis van de GPS-locatie van je telefoon de Doen in Drenthe-activiteiten te laten zien. De gebruiker van de app kan het aanbod via een slimme filter aanpassen op basis van persoonlijke voorkeuren, zoals verschillende thema’s, datum en reisafstand. Bij de activiteiten wordt de actuele weersverwachting getoond en uitgelicht rond de openingstijden. Dan kun je

beslissen of je vandaag gaat of liever morgen.’

 

Blijven verrassen

Marketing Drenthe en New Nexus hebben elkaar goed uitgedaagd tijdens de samenwerking in het project, wat heeft geresulteerd in een gebruiksvriendelijke app. New Nexus en Marketing Drenthe zullen zich samen blijven inzetten om de app vernieuwend te houden en zowel gasten als bewoners van Drenthe te blijven verassen.