Het mooiste aan innovatie

Iets ontwikkelen dat de ervaring van mensen totaal verandert? Bij New Nexus Software Solutions doen wij dat door gebruik te maken van de nieuwste technologie. Vaak zijn dat helemaal geen wereldschokkende innovaties, maar juist kleine aanpassingen aan hoe een proces tot dan toe ging.

Neem bijvoorbeeld de RDW, die het rijbewijs wil digitaliseren. ‘Je rijbewijs op je telefoon is altijd actueel, veiliger, het biedt maatwerk en meer privacy. Dat is voor zowel burgers als handhavers een vooruitgang.’, zegt Servi Beckers, hoofd Strategie en Omgeving bij de RDW, in dit artikel.

Proof of concept

Dankzij de komst van een nieuwe wereldwijde ISO standaard voor het Mobile Driver’s License en o.a. de Identity Credential API uit het nieuwe Android Framework kan dit nu ook echt worden gerealiseerd. Als innovatiepartner van de RDW hebben we samen een Proof of Concept ontwikkeld door het digitaliseren van het eendagskentekenbewijs en de presentatie daarvan in een Android app.

 

De app staat inmiddels in de PlayStore. Dus wie weet voeg jij over niet al te lange tijd ook jouw digitale rijbewijs toe aan je mobiele Wallet. En hebben we met trots geholpen om ook jouw leven weer een stukje gemakkelijker te maken.

Presentatie op Droidcon

Collega Rutger Roffel werkte bijna een jaar aan de nieuwe wallet voor de RDW app. Deze wallet maakt als eerste ter wereld gebruik van de nieuwe Android IdentityCredential API package. Een stukje software waarmee veilig mobiele identiteitsdocumenten kunnen worden aangemaakt en opgeslagen. Daarom trok hij de stoute schoenen aan en meldde zich aan als spreker voor Droidcon, het event voor android ontwikkelaars van over de hele wereld, om deze mooie usecase met vakgenoten te delen. Lees hier meer over zijn ervaring.

Rutger presenteert digitaal rijbewijs op Droidcon

Ook nieuwe technologie toepassen?

New Nexus Software Solutions ontwerpt, ontwikkelt, optimaliseert en beheert ICT-systemen, applicaties, platformen en mobiele apps. Kijk voor meer informatie op Software Solutions of neem contact op met Dave Wagenveld.