ChecktheBizz

Leerlingen van het CSG Wessel Gansfort College en het CSG Augustinus uit Groningen kwamen in het kader van ChecktheBizz op Valentijnsdag bij New Nexus op bezoek om zich te oriënteren op hun toekomstige loopbaan. Een mooi moment om onze liefde voor de fascinerende wereld van IT met hen te delen.

Leerlingen op bezoek

Check the Bizz is een initiatief van Stichting OTP en organiseert het hele jaar door bedrijfsbezoeken voor leerlingen (Vmbo, Havo, Vwo, Mbo) in Groningen. Een mooi initiatief waar we vanuit New Nexus graag aan meedoen. In dat kader bracht het Preadinius gymnasium uit Groningen in december een bezoek en vandaag mochten we de leerlingen van CSG Wessel Gansfort college en Augustinus college verwelkomen.

Collega’s vertelen

Collega’s met verschillende functies en studieachtergronden vertelden aan de scholieren hoe ze in de IT-wereld terecht zijn gekomen en wat ze nu doen. Zoals Daniël Kok: softwarearchitect, Jari Kuipers: softwareontwikkelaar, Willem Holthuis: BI-consultant en Marieke Ploegh: manager Marketing & Communicatie.

Leerlingen op bedrijfsbezoek bij New Nexus, Check the Bizz

Zo vertelde Willem over zijn studie Bedrijfskunde en liet hij de jongeren nadenken over hoe je de juiste data en informatie verzamelt om tot een antwoord of beslissing te komen. Met een dashboard demonstreerde hij hoe dit organisaties kan ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Jari liet zien hoe je een app bouwt, waarna de leerlingen met Thunkable zelf een prototype konden creëren. Daniël gaf hun een informatieve rondleiding langs de verschillende functies in ons bedrijf en Marieke legde uit hoe je met marketing & communicatie kunt bijdragen aan meer werkplezier en de maatschappelijke relevantie van de organisatie.

Markers en bidons New Nexus

Carrière in de IT

Kortom, je kunt met diverse achtergronden een succesvolle carrière in de IT opbouwen. Al met al hopen we dat de leerlingen deze ervaringen meenemen in hun studiekeuze en geïnspireerd zijn geraakt om de mogelijkheden van de IT-wereld verder te verkennen.