Van CMD alumnus naar software ontwikkelaar

Als alumnus van de opleiding Communicatie en Multimedia Design (CMD) aan de Hanzehogeschool Groningen werkte Boyen de Leeuw eerst als front-end developer en sinds 2021 als software ontwikkelaar bij New Nexus. De Hanzehogeschool interviewde hem over hoe de opleiding hem heeft voorbereid op het werkveld en hoe zijn huidige rol hem bevalt.

Thuiskomen

Zo werkte Boyen al tijdens zijn opleiding als ZZP’er voor verschillende opdrachtgevers, wat hem heeft geholpen een netwerk op te bouwen. En heeft hij nog steeds veel aan de design cycle om stap voor stap problemen aan te pakken en een product te creëren. Als software ontwikkelaar maakt hij nu op projectbasis websites en interfaces voor systemen en portalen. Het liefst werkt Boyen elke dag bij New Nexus op kantoor, omdat dat voor hem voelt als thuiskomen. Want naast zijn werk doet hij met collega’s nog zo veel meer. Ook zou hij nog wel eens gedetacheerd willen worden, waarbij je als het ware wordt uitgeleend aan een klant.

Tip voor studenten en alumni

Tot slot heeft Boyen nog een geruststellende tip voor studenten en alumni. Weten welke? Lees hier het volledige interview op de website van Hanzehogeschool Groningen.

Boyen de Leeuw, Software ontwikkelaar

Ook werken bij New Nexus?

Wil jij je ook continu blijven ontwikkelen? Lees meer over onze manier van werken of bekijk je mogelijkheden bij New Nexus, bijvoorbeeld in de rol van front-end / web developer of Java software engineer.