Best of both worlds met de Agile waterval

Tijdens de vlootbrede demo op 3 november vertelde Mathilde Havinga over de ‘Agile waterval’. The best of both worlds van beide methoden voor app en website ontwikkeling, die ze toepaste bij haar opdracht voor DICTU.

Volop vrijheid binnen kaders

“Tijdens mijn klus bij DICTU heb ik samen met collega’s de werkwijze op de afdeling aangepakt en verbeterd. We hebben de Agile waterval geïntroduceerd, waarmee we de goede punten van gefaseerd werken combineren met de pluspunten van agile werken. We hebben kaders per fase aangegeven, zodat je weet welke doelen en deliverables behaald moeten worden; maar binnen die kaders is er volop vrijheid om die doelen op een agile manier te behalen. Wat betekent dat je je project waar nodig kunt aanpassen aan de omstandigheden en steeds goed kunt aansluiten bij de actuele behoeften van klanten en gebruikers.”

Close up Mathilde demonstreert Agile Waterval methode voor app en website ontwikkeling bij New Nexus

Kennisdeling

Regelmatig delen we binnen New Nexus onze kennis en ervaring tijdens demo’s waarvoor alle collega’s worden uitgenodigd. De demo wordt fysiek op kantoor gegeven, maar is ook online vanuit huis te volgen. Zo blijven we van elkaar leren, waar ook onze klanten weer van profiteren.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over agile leren werken of over onze werkwijze voor software ontwikkeling. Of bekijk hoe het is om te werken bij New Nexus waar het vanzelfsprekend is dat je van elkaar leert.