Voordoen, samen doen, zelf doen

Onder ons moto ‘voordoen, samen doen, zelf doen’ gaven Brenda en Annemijn onlangs een basistraining PowerBI aan een grote groep eindgebruikers van Friesland Lease.

Techniek is maar een middel

Wanneer we samen met onze klanten veel tijd steken in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke rapportages die voorzien in de informatiebehoefte van de gebruiker, is het minstens zo belangrijk om hen wegwijs te maken in het juiste gebruik van die rapportages.

 

Datagedreven werken bereik je namelijk niet door alleen een mooi PowerBI dashboard te ontwikkelen. De techniek is maar een middel. Wanneer je voor je bedrijf ook echt waarde uit deze data wilt halen, zul je naast de juiste techniek ook moeten investeren in de mensen en processen in je organisatie. Zo kan de informatie ook echt gebruikt worden om je organisatie te verbeteren. Vandaar dat we ook trainingen aanbieden voor eindgebruikers van o.a. Power BI.

basistraining PowerBI

Op zoek naar antwoorden

Brenda: ‘De training is heel interactief doordat de deelnemers op zoek moeten naar antwoorden in de rapportages die wij voor ze hebben gemaakt. Deze groep had nog niet eerder met PowerBI gewerkt, maar dook er meteen in. Na afloop gaven de deelnemers van Friesland Lease aan dat ze nu veel sneller de benodigde informatie bij elkaar kunnen zoeken dan wanneer ze dat uit de operationele systemen moeten halen.’

 

Annemijn: ‘Je kunt als ontwikkelaar wel denken dat je iets moois hebt gemaakt, maar door daarnaast de training te geven weet je dat het voor de eindgebruikers ook echt toegevoegde waarde heeft. Daardoor halen we nog meer voldoening uit ons werk.’

Focus op waarde in plaats van techniek?

Zoek je ook een samenwerkingspartner die de focus legt op het halen van waarde uit je investeringen in technologie? Neem gerust contact op voor een gesprek over onze aanpak bij de ontwikkeling van BI platformen, maatwerk software of het implementeren van veranderingen.