Augmented Reality in nieuwe Berkelgame voor gezinnen

Voor de gemeente Berkelland ontwikkelen we de Berkelgame. Een app waarmee gezinnen in Augmented Reality op zoek gaan naar personages en schatten rondom de rivier de Berkel. Zoals een pastoor of boerenvrouw die je wijst naar de overblijfselen van een Romeins leger of de ruïnes van een oud kasteel. Zo komt de gebruiker op een spannende manier meer te weten over de plaats waar hij op dat moment is.

Onlangs hebben we verschillende inwoners van Eibergen in historische kostuums in 3D gescand. Zodat we hen straks in het spel kunnen laten praten en bewegen. Het spel zal bestaan uit drie onderdelen: twee wandeltochten door het Achterhoekse Eibergen en Duitse Vreden en een fietstocht tussen beide dorpen. Elk onderdeel heeft een eigen verhaallijn waarbij een mysterie moet worden opgelost. Onderweg verdien je punten die bij lokale ondernemers zijn in te wisselen voor een attentie.

3D scan van personage voor Berkelgame
3D scan van personage voor Berkelgame

Spacetime Layers als basis

De basis van de game is de eerder door ons ontwikkelde app Spacetime Layers. Hierin kunnen organisaties op een interactieve plattegrond zelf informatie en beelden plaatsen over interessante locaties. De Berkelgame is daar een mooi voorbeeld van en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden!

 

Nieuwsgierig?

Kijk voor meer informatie over Spacetime op https://spacetimelayers.app . Wil je meer weten over de ontwikkeling van mobiele oplossingen, bel of mail dan naar Niels Blaauw van New Nexus.

 

In de media

Artikel Berkelgame Tubantia 6 oktober 2020
Artikel Berkelgame Tubantia 6 oktober 2020
Artikel Berkelgame in Achterhoeks Nieuws 6 okt 2020
Artikel Berkelgame in Achterhoeks Nieuws 6 okt 2020