Werken bij New Nexus als Java software engineer

Door de ogen van …
Hotze van der Meulen

Hotze van der Meulen

Hotze van der Meulen heeft de afgelopen 13 jaar als Java software engineer bij New Nexus al diverse rollen mogen vervullen bij verschillende opdrachtgevers.

Als ontwikkelaar, scrum master, architect en de laatste jaren met name als lead developer in Agile teams helpt hij de klanten van New Nexus om hun software naar een hoger niveau te brengen.

De juiste technische keuzes

Hotze: “In deze rol bepaal ik met name hoe we de software gaan opzetten en de juiste technische keuzes maken die passen bij de ambities van de klant. Zodat de software ook voor een lange tijd onderhoudbaar en beheersbaar te gebruiken is. Hierbij zorg ik er voor dat het team van de klant hier ook goed bij betrokken wordt en meegenomen wordt in de beslissingen.”

Signaleren van knelpunten

“Door de complexiteit en grootte van dit soort projecten zit ik vaak meerdere jaren bij dezelfde klant. Maar wel vaak in verschillende scrum teams. Zo heb ik al een aantal jaren bij DUO en TKP gezeten en momenteel werk ik aan een nieuwe applicatie voor Afterpay. Wat voor mij het werk als lead developer veelzijdig maakt, is de ervaring en kennis die ik opdoe bij de verschillende klanten. Door deze ervaring signaleer ik vaak snel welke knelpunten er kunnen ontstaan en kan ik ook nieuwe ideeën aandragen. Daardoor ben je als consultant een waardevolle aanvulling binnen hun team.”

Onderdeel van een team

“Natuurlijk had ik er ook voor kunnen kiezen om na een aantal jaren als ZZP’er verder te gaan. Toch heb ik dat bewust niet gedaan. Door bij New Nexus te werken ben ik onderdeel van een groter team en kan ik daar altijd op terugvallen, ook al zit ik regelmatig bij de klant. Ik houd van de Noordelijke mentaliteit en bij New Nexus krijg ik, door onze goede naam en brede netwerk, de garantie dat er altijd een opdracht voor mij te vinden is in het Noorden. Ook krijg je hier de ruimte en vrijheid om aan te geven wat voor soort opdrachten je graag zou willen doen. Ook als je eens wat nieuws wilt proberen binnen je vakgebied. Zo ontdek je wat echt goed bij je past.”

Hotze van der Meulen

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Spreekt werken als Java software engineer bij New Nexus jou ook aan? Bekijk onze manier van werken of ga rechtstreeks naar de vacature van Java software engineer.

Ontdek ook de andere rollen bij New Nexus