Willemijn Muggen

Project- en interimmanager

Willemijn Muggen

Willemijn Muggen

Project- en interimmanager

Willemijn Muggen

Sinds 2019 werk ik voor New Nexus aan agile- en verandermanagement-opdrachten voor zowel het bedrijfsleven als uitvoeringsorganisaties. 

Het mooiste aan mijn baan is iets toevoegen aan het werkplezier van de mensen met wie ik werk. Mensen wakker schudden, daar hou ik van. En waar het kan, doe ik dat met een grap of een knipoog. Ik word blij van een opdracht als ik zie dat er wat gebeurt, er beweging is, mensen verrast zijn. En het mooiste is als er vervolgens ook anders wordt samengewerkt.

Door me de inhoud eigen te maken, doorzie ik snel waar de knelpunten zitten.

willemijn muggen

Mijn expertise

Agile werken

Mijn werkende leven leek ooit naar een heel andere omgeving te leiden: ooit ben ik afgestudeerd in de neurolinguïstiek, ik heb een master in de toegepaste taalkunde en ik heb de lerarenopleiding Nederlands afgerond. Ik kwam terecht in de uitgeverswereld waar ik verschillende rollen heb gehad: projectleider, (senior)uitgever, business owner, product owner en manager.

 

Toen ik binnen de uitgeverij in aanraking kwam met agile werken leerde ik hoe uitdagend de rol van product owner is. De link tussen business en IT interesseert me; het gaat vaak om andere belangen en andere manieren van kijken naar de wereld. En vooral, dat is de mooie link met mijn verleden als docent: alles draait om taal en communicatie. Als product owner ben je bepalend in de ontwikkeling en de uitvoering van de strategie. Ik kwam erachter dat ik geen leiding hoef te geven om wel impact te hebben.

 

Ik krijg energie als ik een team of organisatie kan helpen bij het uitstippelen van een ontwikkelpad. Bijvoorbeeld door het faciliteren bij een keuzeproces, het optimaliseren van processen met behulp van Lean, of het ontwikkelen van een visie en strategie. Doordat ik me de inhoud eigen maak, doorzie ik snel waar de knelpunten zitten en waar we aan moeten werken met elkaar. Door mijn open houding in combinatie met mijn humor weet ik mensen snel mee te krijgen in deze reis.

Mijn stijl

Communicatie, blijven bewegen, samenwerken

Kenmerkend voor mijn stijl is blijven bewegen, niet te lang nadenken, mensen meenemen, en samen proberen te veranderen. Op het scherpst van de snede een opmerking maken, de groep aan het lachen maken, de spanning doorbreken en nieuwe energie inblazen; dat is wat ik doe.

Maak kennis met onze specialisten