Saskia Postma

Programma- en interim manager

E-mail: spostma@newnexus.nl
Tel: 06 – 21 11 57 38

GO WITH THE FLOW

Mijn toegevoegde waarde voor organisaties en voor de medewerkers is mijn zakelijke kijk in combinatie met mijn mensgerichte aanpak. Ik vind het belangrijk dat door mijn bijdrage iets ten goede verandert. Samenwerking is daarbij cruciaal, want samen bereiken we meer. Klanten en collega’s noemen mij daarom vaak de haarlemmerolie.

Mijn expertise

Second in command

Ruim 20 jaar ben ik actief in de zakelijke dienstverlening vanuit diverse rollen en voor allerlei organisaties. Ik ben goed in project- en verandermanagement en ik hou ervan om als business consultant resultaten te leveren die ertoe doen.

 

Vaak werk ik als rechterhand van de manager of opdrachtgever, ook wel de ‘second in command’. Als de klik goed is, kunnen we samen bergen werk verzetten. Ik help met de koers uitzetten, besluiten nemen en onnodige stappen uit bestaande processen halen. Met als resultaat bijvoorbeeld een aanzienlijk kortere doorlooptijd van het schuldhulpverleningsproces. Opdrachtgevers waar ik voor gewerkt heb zijn zowel commerciële bedrijven, zoals Randstad en KPMG, als de overheid, waaronder een aantal gemeenten, de RDW en de Belastingdienst.

Mijn stijl

Meebewegen op de flow van de organisatie

Kenmerkend voor mij is het meebewegen op de flow van de organisatie en daar positieve energie aan toevoegen. Dit doe ik door heel veel met mensen te praten en naar hen te luisteren. Uit de gesprekken komen rode draden, waar ik weer mee aan de slag ga. Ik toets wat ik hoor om te kijken hoe hierop wordt gereageerd. De nieuwe flow die vervolgens ontstaat, zorgt voor een nieuw soort energie waar mensen blij van worden.

 

In mijn werk gebruik ik elementen uit beproefde methoden en technieken die ik vind passen bij het vraagstuk. Mijn favoriete aanpak is Agile: kort-cyclisch en kleinschalig beginnen. Dit zorgt ervoor dat we samen snel resultaten kunnen boeken. Daarbij focus ik op het vraagstuk en kan ik de rand eromheen loslaten. Vanuit mijn positie zorg ik voor verbinding en actie. Stapje voor stapje in de transitie.

Maak kennis met onze andere specialisten