Nynke Talsma

Interim- en verandermanager

Nynke Talsma

Nynke Talsma

Interim- en verandermanager

Nynke Talsma

Sinds 2018 werk ik voor New Nexus. Mijn competenties liggen bij organisatieontwikkeling en procesmanagement. Ik breng graag iets tot stand. Het werken naar een doel, mensen daarin meenemen, verbinding leggen zodat we het verschil maken. Dat is wat ik doe.

De lagere overheid ken ik als mijn broekzak. Bij de gemeente heb ik alle afdelingen gezien en een diversiteit aan rollen en functies bekleed; lijn, staf, management, adviseur, projectleider. Kortom, ik weet er makkelijk mijn weg te vinden.

Het is mijn taak om inhoud te geven aan het geheel.

Mijn expertise

Regisseur met oog voor organisatieverandering

Theater is mijn passie. Ik heb ervaren dat mijn aanpak als toneelregisseur veel overeenkomsten heeft met mijn manier van werken. Door goed te observeren en mij te verplaatsen in ‘het publiek’, bepaal ik wat nodig is om de voorstelling goed over te laten komen. De toneelspelers, of medewerkers, geven zelf vorm aan hun rol. Het is mijn taak om samen met de spelers inhoud te geven aan het geheel. Deze aanpak pas ik ook toe in mijn opdrachten. Ik luister goed naar wat er nodig is en weet de medewerkers in de organisatie te motiveren en bewegen om zelf vorm te geven aan de verandering en hun eigen rol daarin.

In mijn opdrachten maak ik gebruik van mijn kennis van organisatieverandering in combinatie met Lean.

Mijn stijl

Resultaten bereiken in vrijheid en vertrouwen

Storytelling en het gebruik van metaforen helpen mij om complexe vraagstukken eenvoudiger te maken, en de essentie bij de betrokkenen binnen te laten komen. Mijn creativiteit gebruik ik eigenlijk continu. Bij bijeenkomsten die ik organiseer maar ook gewoon bij vergaderingen.

 

Voor mij zijn drie woorden heel belangrijk: resultaat, vrijheid en vertrouwen. Deze woorden zijn verweven in de manier waarop ik werk. Mensen meenemen, geruststellen, coachen, vragen stellen: voor mij is het gewoon en heel logisch. Van mensen met wie ik samenwerk krijg ik terug “dat doe je gewoon heel goed” en “er gebeurt wat als Nynke aan de slag gaat”.

Maak kennis met onze specialisten