Summer Bootcamp

10 & 11 september 2020, meer dan 15 webinars
voor iedereen die met IT (samen)werkt!

 

Dit event is al voorbij, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Wil je bericht ontvangen over onze volgende events? Schrijf je dan hier in.

Software ontwikkeling, business intelligence en samenwerking

Breid je skills uit op het gebied van software ontwikkeling, business intelligence en effectief samenwerken met keuze uit ruim 15 live webinars.

Werken in een IT-omgeving betekent dat de tools en platformen je om de oren vliegen. Dat je agile moet zijn en scrumt tot je een ons weegt. Dat je van enorme hoeveelheden data goud moet zien te spinnen. En dat je als team effectief en ook nog een beetje gezellig probeert samen te werken. Een gedegen basiskennis is daarbij minstens zo belangrijk als het volgen van de laatste trends.

 

Op 10 en 11 september heb je de keuze uit ruim 15 gratis webinars binnen de thema’s software ontwikkeling, business intelligence en effectief samenwerken. Onze specialisten delen hun kennis graag met je aan de hand van herkenbare voorbeelden. Meld je aan voor het hele event, voor een specifieke track of kies voor individuele sessies. Zo begin je na de vakantie meteen goed met nieuwe skills.

Tijdschema

Online trainingen en presentaties

Het programma bestaat uit diverse online trainingen en presentaties voor zowel adviseurs en specialisten als voor leidinggevenden.

Introductie Agile en Scrum

Agile en Scrum introductie

11 sept 09:00 – 10:30

Je krijgt uitleg over de basis van Agile en van Scrum, wat het is, waarom bepaalde keuzes worden gemaakt en welke voordelen het Agile werken voor je kan hebben.

Remon Jipping
Agile en Scrum, hoe werkt dat op afstand?

Agile en Scrum, hoe werkt dat op afstand?

11 sept 11:00 – 12:00

Door de corona maatregelen zitten we nu allemaal thuis en áls we weer naar kantoor mogen, dan is dat vaak niet met het hele team tegelijk. Hoe zorg je ervoor dat jouw team net zo effectief is als voor corona?

Marijn Nijhuis
Azure Machine Learning

Azure Machine Learning

10 sept 13:30 – 15:15

Azure heeft de complexiteit van het trainen en scoren van algoritmes voor jou uit handen genomen en maakt de implementatie van modellen gemakkelijker dan ooit tevoren. We gaan samen, met een beetje hulp van Azure Machine Learning, toekomstige sales van een bedrijf voorspellen.

Tycho Horn
Microsoft Azure Cloud

Cloudwatervrees?

10 sept 15:30 – 17:00

Microsoft Azure is het cloudplatform voor het bouwen, implementeren en beheren van services en applicaties. In deze sessie leggen we uit wat Microsoft Azure omvat en wat de voordelen zijn van de Cloud.

Ruben Harders
Mark Vos
Continuous Development

Continuous Development / Continuous Integration

11 sept 10:15 – 11:15 en 14:45 – 15:45

CI/CD is bij steeds meer bedrijven gemeengoed geworden de laatste jaren. De volgende logische stap is om Continuous Deployment na te streven. In deze sessie gaan we in op het wat, waarom en hoe je CD kunt uitvoeren, en welke uitdagingen je tegenkomt.

Erwin Hoeckx
Design Sprints

Design Sprints

Webinar zit vol

10 sept 11:30 – 13:00

In een week een oplossing bedenken voor dat ene project waar al tijden te weinig beweging in zit? Weinig mensen die je geloven als je dat belooft. Toch lijkt er een ‘wonderpil’ te bestaan: een design sprint.

Willemijn Muggen
Hoe SAFe is jouw organisatie?

Hoe SAFe is jouw organisatie?

11 sept 13:00 – 14:30

Agile werken met je hele organisatie is nog best lastig. Vooral om alles goed bij elkaar te laten komen. Hoe zorg je ervoor dat alles op tijd af is en goed met elkaar samenwerkt?

Marijn Nijhuis
Knime

KNIME introductieworkshop

10 sept 11:00 – 12:45

KNIME biedt een grafische weergave van je datastroom en is daarmee een tool die je datapipeline overzichtelijk in kaart brengt. In deze workshop leer je de basis van KNIME.

Annemijn van der Vaart
Leren is delen en delen is leren

Leren is delen, delen is leren

11 sept 16:00 – 17:00

Als je een presentatie gaat geven of gaat bloggen moet je een absolute goeroe zijn op dat gebied. Is dat wel zo? Werkt het misschien niet andersom? Want zodra je je kennis gaat delen is er in ieder geval één iemand die wat leert en dat ben jij. In deze sessie geeft Bouwe suggesties en praktijkvoorbeelden om je leerproces te versnellen.

Bouwe Westerdijk

Live coding a game in React

11 sept 11:30 – 12:30

In deze live coding sessie introduceert Bouwe React, een JavaScript library waarmee je user interfaces bouwt. Leer de basisprincipes van React en zie hoe je al vrij snel een hele leuke game in elkaar zet.

Bouwe Westerdijk
Power BI versus Tableau

Power BI vs Tableau

10 sept 09:00 – 10:45

Power BI en Tableau zijn allebei marktleidende datavisualisatie-platformen. Maar wat zijn nou de verschillen tussen deze twee platformen en voor welke kies je als organisatie? In dit webinar laten we je de verschillen zien door live een dashboard te ontwikkelen.

Pieter Meindertsma
Ilías Guftometros

Power to the client with GraphQL

11 sept 09:00 – 10:00

In een wereld waarin we data ter beschikking stellen aan steeds meer verschillende applicaties met elk hun eigen behoeftes, wordt de vraag naar flexibele API’s ook groter. GraphQL voorziet in die behoefte. Bouwe neemt je in deze praktische sessie mee in de wondere wereld van GraphQL.

Bouwe Westerdijk
Slimmer en leuker vergaderen

Slimmer en leuker vergaderen

10 sept 13:30 – 15:30

Wat zorgt ervoor dat je in een vergadering of workshop de doelen haalt, dat je op tijd klaar bent, dat je na afloop met positieve energie naar buiten loopt? Door de aanpak van deze sessie laten we onze tips voor de praktijk meteen zien!

Nynke Talsma
Machteld Speelman

Visual Changemaking introductieworkshop

Webinar zit vol

10 sept 09:00 – 11:00

In deze introductieworkshop Visual Changemaking ga je zelf aan de slag met wat ook vaak ‘zakelijk tekenen’ wordt genoemd. In enkele oefeningen ervaar je zelf wat de kracht is van eenvoudige beelden, en dat die beelden iets veranderen.

Ralph van Raaij

Zoom

De sessies worden allemaal gegeven via Zoom. Bij je aanmelding kies je uit een of meerdere tickets voor een track of voor individuele webinars. Je ontvangt een bevestiging per mail met een link naar de eventpagina op Eventbrite. Daar vind je vlak voor de start van de Summer Bootcamp per sessie de Zoom-link naar het webinar. 

Zoom

Meld je aan!

Meld je nu aan voor de Summer Bootcamp als geheel, voor een van de tracks of individuele sessies.

 

Onder de eerste 50 aanmeldingen verloten we bovendien drie zitzakken en vijf New Nexus zomerpakketten met o.a. een strandhanddoek, zomermuesli en het boek ‘Niksen’
(want dat mag ook wel eens).