01

STRATEGIE

RDW heeft ons gevraagd om een redesign te maken van de eerdere versie van de RDW Voertuig-app. Door de huidige RDW Voertuig-app te redesignen wil de RDW een hedendaagse en gebruiksvriendelijke app aanbieden.  Met de RDW Voertuig-app wil de RDW kentekeninformatie op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier aan alle Nederlanders aanbieden.

De RDW Voertuig-app heeft een modern uiterlijk gekregen waarbij rekening is gehouden met de nieuwe RDW-huisstijl. Daarnaast is de gehele navigatie van de app aangepast.

De RDW is verantwoordelijk voor het verzamelen, opslaan, bewerken en beheren van gegevens over alle voertuigen in Nederland, hun eigenaren en de voertuigdocumenten. Al deze gegevens worden opgeslagen in het kentekenregister.

  • Opdrachtgever

    RDW

  • Techniek

    Native

  • Platform

De app is een stuk gebruiksvriendelijker geworden, door de vernieuwde navigatie. Daarnaast is de nieuwe versie klaar voor de toekomst. De app ziet er niet alleen moderner uit, maar er is bij het maken van het nieuwe design rekening gehouden met de nieuwste UX/UI-standaarden van Apple en Google en zo gebouwd dat de RDW in de toekomst bepaalde functionaliteiten makkelijk kan toevoegen.

02

ONTWERPEN

03

ONTWIKKELEN

Voor de RDW Voertuig app hebben we een native iOS versie gebouwd in XCode met Swift, en een native Android versie in Android Studio met Kotlin.

Het design van de app is gemaakt met Sketch en de samenwerking hierop verliep via Invision.

De apps koppelen met de OVI backend van RDW waarmee voertuiggegevens worden opgehaald op basis van het kenteken. Daarnaast kun je de app een notificatie laten sturen als het tijd is voor de APK.

De apps zijn te vinden in de stores voor beide platformen, en hebben gezamenlijk meer dan 200.000 downloads.

 

Uitgevoerd door
Kelvin Brans, Albano Tosato, Tomek Hertig, Stephan Veenstra, Rene Wiersma, Dave Hopgood, Luciano Pappalettera, David Poot