01

STRATEGIE

Het bestellen van transportbanden was een tijdrovend en foutgevoelig proces, zowel voor de klant als voor Broekema. Klanten bestelden transportbanden door een formulier in te vullen. De ingevulde formulieren bleken vaak incompleet of onjuist.

Door een app te ontwikkelen kunnen klanten makkelijker en sneller een aanvraag indienen. Hierdoor kan Broekema de aanvraag op een eenvoudige manier verwerken. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om een screenshot te maken van de app geblokkeerd. Op deze manier wordt voorkomen dat klanten dezelfde orderaanvraag indienen bij de concurrent.

Iedereen tevreden! Klanten spelen op de zuil die we neergezet hebben en de eerste band is inmiddels verkocht aan de hand van een aanvraag via de app! – Tom Gierveld, Sales Manager – Broekema

Broekema produceert transportbanden, maar ook zeefbanden en spijlenbanden voor de agrarische industrie. Broekema exporteert ruim 90 procent van de productie naar meer dan 40 landen wereldwijd.

  • Opdrachtgever

    Broekema

  • Techniek

    Xamarin Forms, JSON

  • Platform

Voor Broekema hebben wij een app ontwikkeld waarmee klanten door middel van het beantwoorden van vragen (zowel multiple choice als open) een orderaanvraag in kunnen dienen. De vragen die aan de gebruiker van de app gesteld worden, zijn afhankelijk van de eerder gegeven antwoorden. Zo worden fouten en onjuiste orderaanvragen voorkomen. Het is niet mogelijk om een vraag over te slaan, daardoor worden ook incomplete orderaanvragen voorkomen. De vragen kunnen niet alleen worden ondersteund door afbeeldingen, maar ook de gebruiker van de app kan afbeeldingen uploaden om de aanvraag te verduidelijken.

 

De app is zo gebouwd dat het ook zonder internetverbinding mogelijk is om een orderaanvraag in te vullen en zodra de gebruiker weer verbonden is met internet, wordt doorgestuurd naar Broekema. De app is beschikbaar in zes talen (Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Frans).

02

ONTWERPEN

03

ONTWIKKELEN

Het design van de app is in meerdere iteraties gedurende het traject ontwikkeld en beschikbaar gemaakt via InVision Design. InVision maakt het makkelijk om binnen het team ontwerpen te kunnen uitwisselen en geeft gedetailleerde input voor de implementatie. Verder krijgt ook de klant inzicht in het ontwerpproces via InVision.

 

De app is beschikbaar voor Android en iOS en is ontwikkeld met behulp van Xamarin Forms. Xamarin Forms biedt een framework dat het mogelijk maakt om code te delen tussen meerdere platformen. Waar voor een app normaal gesproken twee verschillende projecten opgezet moeten worden in verschillende programmeertalen, kan dit met Forms binnen één project en in één taal. De vragen zijn ondergebracht in een JSON-bestand die makkelijk aan te passen is. Hiermee is de flow van de orderaanvragen aan te passen zonder dat hiervoor code aangepast hoeft te worden.

 

De app is gelanceerd in zes verschillende talen. Ook hiervoor geldt dat de taalbestanden slechts in één formaat gemaakt hoeven te worden. Een groot voordeel van Xamarin Forms.

 

Uitgevoerd door
Albano Tosato, Daniel Kok, Freerk Cuperus, Harco Dijkstra, Jacco Kamminga, Kelvin Brans, Rob Willems