01

STRATEGIE

Bilfinger werkt op locatie bij de klant. Nieuwe orders en lopende projecten moeten goed geadministreerd worden, zodat Bilfinger en de klant te allen tijde inzicht hebben in de voortgang en de status van het project. De huidige werkwijze met papieren werkbonnen is foutgevoelig en tijdrovend, een app moet dit proces verbeteren.

De scaffolding app wordt inmiddels 5 jaar succesvol ingezet bij klanten door Bilfinger.

Meer informatie over de scaffolding app

Bilfinger Industrial Services is de multidisciplinaire partner voor projecten en onderhoudswerkzaamheden aan industriële assets, waarbij veiligheid en innovatieve oplossingen centraal staan. Bilfinger biedt een breed servicepakket waaronder isolatie, steigerbouw, painting, tracing, asbestverwijdering, vuurbescherming, lawaaibeheersing en rope access. Bilfinger is wereldwijd actief in de marktsectoren petrochemie, chemie, olie en gas, farma, food, energie, staal en maritiem.

 • Opdrachtgever

  Bilfinger Industrial Services

 • Techniek

  Android Native, .NET framework, SQL

 • Platform

  Android

Dankzij de Scaffolding-app werkt Bilfinger nu met digitale werkbonnen voor de steigerbouw werkzaamheden. Deze app maakt het mogelijk om op een smartphone of tablet alle informatie over een bepaald project in één digitaal dossier up-to-date te houden. Administratie en facturering is grotendeels geautomatiseerd. Snel, efficiënt en foutloos.

 

De voorman kan in de app onder andere:

 • nieuwe werkbonnen opvoeren;
 • bestaande bonnen aanvullen;
 • voortgang boeken;
 • inspecties uitvoeren van steigers;
 • bonnen gereed laten tekenen door de klant.

 

De app is beschikbaar in het Nederlands en Frans en alle functies zijn offline te gebruiken.

02

ONTWERPEN

03

ONTWIKKELEN

De Scaffolding-app is Android native ontwikkeld. De app is beschikbaar voor tablets en (grotere) telefoons. De app server is gebouwd met het .NET framework en draait op een Windows server met een Microsoft SQL-server. Deze server dient als ontkoppelvlak met de Bilfinger backend.

 

Uitgevoerd door
Albano Tosato, Tymen Steur, Luciano Papalettera, Raoul van Balen, Inno Vermijs