01

STRATEGIE

Aareon heeft ons gevraagd, omdat zij geen design expertise in huis hebben, om een interactie- en visueel ontwerp voor een app te maken. De uiteindelijke ontwikkeling van de app wordt door Aareon uitgevoerd. De app moet een aanvulling worden op het platform die gebruik maakt van de module ‘Leefbaarheid’. De app moet ervoor zorgen dat sommige stappen binnen dit platform worden versimpeld.

De app wordt voornamelijk gebruikt om snel inzicht te krijgen in bestaande meldingen, nieuwe meldingen aan te maken en meldingen door te geven in de ‘Leefbaarheid’ module van het huidige platform. De app is geen vervanging van het platform ‘Leefbaarheid’, maar een toevoeging om het proces in het ‘werkveld’ te versimpelen.

Aareon is Europa’s grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal), outsourcing en consultancy. Aareon is vertegenwoordigd in 7 Europese landen en bedient meer dan 3.000 vastgoedbedrijven die samen 10 miljoen verhuureenheden beheren. Er werken in Europa circa 50.000 gebruikers met de oplossingen van Aareon.

  • Opdrachtgever

    Aareon

  • Techniek

    Sketch, Invision

  • Platform

    iOS

Wij hebben de functionaliteiten van de module en de gebruikersbehoeften van de klanten van Aareon geanalyseerd. De uitkomsten van deze analyse hebben we vertaald naar een interactie- en visueel ontwerp. Naar aanleiding van dit interactie- en visuele ontwerp is Aareon zelf aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de app. Dankzij het interactie- en visueel ontwerp dat wij voor Aareon gemaakt hebben, wordt de app naast gebruiksvriendelijk ook visueel aantrekkelijk. Een mooie samenwerking tussen ons designteam en de klant.

02

ONTWERPEN

03

ONTWIKKELEN

Wij hebben het design van de app voor Aareon in meerdere iteraties ontwikkeld. Deze iteraties bestonden uit paper prototyping op locatie bij Aareon, mockup en visual design in Sketch. De resultaten zijn beschikbaar gemaakt vai InVision. Invision maakt het mogelijk om ontwerpen te kunnen uitwisselen en het geeft gedetailleerde input voor de uitwerking. Hierdoor had Aareon continu inzicht in het ontwerpproces.

 

Uitgevoerd door
Jet Hidding, Lisa Kremer, Rob Willems