Visual changemaking

Wil je krachtig communiceren zonder dikke, rapporten en volle powerpoints? In een vergadering sneller tot de kern komen? Je publiek meenemen in je verhaal? Dat lukt vaak beter met visuele communicatie. Met de juiste beelden worden dialogen duidelijker en effectiever.

 

Visual changemaking is een krachtige en creatieve methode om effectiever te communiceren met getekende beelden. Je zet het bijvoorbeeld in om een projectidee of roadmap te visualiseren, de uitkomsten van een bijeenkomst samen te vatten of een veranderproces op gang te brengen.

filmopnames Kameleon

Méér dan visueel communiceren

Wij noemen dit Visual Changemaking en niet zakelijk tekenen. Dat is niet voor niets. Visual Changemaking leidt tot meer inzicht en verandering. Bijvoorbeeld in complexe gesprekken, situaties of omgevingen. Dat zien we terug bij onze trainingen en adviestrajecten. Elke keer zien we dat deelnemers nieuwe inzichten krijgen, in zichzelf en in hun team of organisatie en met een letterlijk ander beeld naar huis gaan.

Twee mogelijkheden

Methodiek

In onze projecten zetten we graag visual changemaking in. We zetten complexe materie om in overzichtelijke beelden. Denk bijvoorbeeld aan de weergave van een IT-landschap op één A4. Of aan een praatplaat om de marketing- en communicatiestrategie te presenteren. Helder, concreet én deelbaar!

Training

Zelf doen! In de basistraining Visual Changemaking leer je om met krachtig beeld draagvlak, dialoog en verandering te realiseren. Je leert de basis van zakelijk tekenen en maakt meteen de praktische vertaling naar je werk. Door de training samen met collega’s te volgen, groei je niet alleen als individu maar ook als team of afdeling.

Voorbeelden van vraagstukken

Visual changemaking wordt steeds vaker ingezet door organisaties. Bij Gemeente Leeuwarden legde het de basis voor een implementatieproject en bij bedrijf X kwam het gesprek weer op gang. Bekijk recente cases:

Deze grafische consultants staan voor jou klaar

Samenwerken met open, eerlijke, pragmatische mensen die oog hebben voor jouw bedrijf en jouw doelgroep.
Saskia Postma

Adviseur (Lean/Agile), Projectlead

Ook verandering in beeld brengen?

Geloof jij dat beelden meer zeggen dan duizend woorden?
Laten we daar samen werk van maken! Vraag onze grafisch consultant
Ralph van Raaij vrijblijvend om advies.