Informatiemanagement

Technologische ontwikkelingen volgen zich in hoog tempo op. We begrijpen dat het lastig kan zijn om deze ontwikkelingen bij te benen. Het zijn er namelijk veel en niet alles is van toepassing op jouw organisatie. Daarnaast ligt er van nature een grote focus op de huidige dienstverlening. Toch is het belangrijk om je bezig te houden met informatiemanagement. Het legt namelijk de basis voor (online) samenwerken en innovatie.

 

Weet je niet goed waar je heen wilt met informatiemanagement of hoe je hier een goede invulling aan kunt geven? Vraag advies aan onze informatiemanagers! Zij slaan de brug tussen de business, het IT-landschap en de mensen die ermee moeten werken.

filmopnames Kameleon

Goede informatievoorziening levert veel voordelen op

Bij informatiemanagement draait het allemaal om het creëren van de juiste informatievoorziening. Informatievoorziening is het geheel van mensen, tools en maatregelen die een organisatie in haar informatiebehoefte voorziet. Richt dit goed in, dan levert dat vele voordelen op:

 

  • Lagere project- en softwarekosten op de lange termijn
  • Bedrijfsvoering is professioneel en geborgd
  • Straight-through processen en optimale systemen
  • Altijd toegang tot actuele informatie en data
  • Makkelijker om compliance-regels te behalen
  • Betere bescherming van bedrijfsgegevens

Betere informatievoorziening voor iedereen

Iedereen uit een organisatie heeft te maken met IT.

 

Daarom kijken wij altijd naar het grotere plaatje van de informatievoorziening. We gaan dus niet alleen in gesprek met managers en software-engineers, maar ook met de mensen die de software moeten gebruiken. Toegang tot de juiste gegevens maakt besluitvorming makkelijker. En goede software maakt je organisatie betrouwbaar en wendbaar. 

 

Hoe zit het met jouw informatievoorzieningWat zijn je ambities? Waar zitten de knelpunten? Onze informatiemanager analyseert jouw huidige (IT)-landschap met bijbehorende processen en systemen. Vervolgens maken we een heldere informatiestrategie waar iedereen uit de organisatie iets mee kan. 

filmopnames Kameleon

Cases over informatiemanagement

Benieuwd naar de recente projecten van onze informatiemanagers? Lees dan verder in onderstaande cases:

Deze informatiemanagers staan voor jou klaar

Samenwerken met slimme, eerlijke, pragmatische mensen die oog hebben voor jouw bedrijf en jouw doelgroep.
Saskia Postma

Adviseur (Lean/Agile), Projectlead

Samen kijken naar mogelijkheden

Wil jij weten hoe IT jouw werk beter kan maken? Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.