Agile (leren) werken

Agile lijkt het toverwoord voor succesvolle organisaties of projecten. Maar wat is het eigenlijk? Agile is een mindset met bijbehorende kernwaarden waaruit je denkt én handelt. Zo stel je mensen en interactie boven processen en tools en verkies je inspelen op verandering boven het volgen van een plan. Vervolgens kies je een of meerdere werkvormen om deze kernwaarden in de praktijk toe te passen.

 

Door agile te werken kan jouw organisatie veel bereiken. Bijvoorbeeld wendbaarder worden, beter (met klanten) communiceren of efficiënter produceren. Maar voordat het zover is, moet er nog het een en ander gebeuren. Want hoe zorg je ervoor dat de agile filosofie bij elke medewerker belandt? En gebruik je dan scrum, lean six sigma of een andere methode? Dat zoeken we samen uit.

filmopnames Kameleon
filmopnames Kameleon

Scrum, lean en andere agile methodes

Elke samenwerking start met de vraag: wat wil je bereiken? Misschien wil je jouw afdeling vanuit de klant laten redeneren. Of doen je teams het op zichzelf goed, maar mis je de onderlinge samenwerking tussen teams. Allemaal voorbeelden waar scrum, lean en andere agile methodes zich goed voor lenen.

 

Als jouw doel helder is, maken we samen een plan van aanpak. En zo niet, denken we eerst met jou mee. Daarbij kijken we van te voren hoe agile jouw organisatie al is. Misschien experimenteer je al met scrum, of ben je gestart met stand-ups. Dan analyseren we hoe dat gaat en waar het beter kan. Ben je helemaal nieuw met agile werken? Geen punt! Wij praten je snel bij en kiezen de methodes die het beste bij jouw organisatie passen.

Agile werken zit in ons DNA

Agile werken is inmiddels onze tweede natuur. We helpen jou graag om agile (beter) toe te passen, zodat je ons niet meer nodig hebt. Dat doen we met op maat gemaakte trainingen en adviezen.

Proces

Krijg meer inzicht in je proces, bijvoorbeeld met een waardestroomanalyse. Dat is een bekend onderdeel van de lean methode.

Opleiding

Leer jouw teams werken met scrumborden, dagstarts of retro’s. Of geef de managers een lean change management training.

Organisatie

Richt jouw organisatie agile of lean in. Dan zijn wij jouw tijdelijke projectmanager, agile coach, scrum master of product owner.

Project

Start een agile project of geef een bestaand project nieuwe energie. Wij behalen jouw doelen op een agile manier.

Deze agile coaches staan voor jou klaar

Samenwerken met open, eerlijke, pragmatische mensen die oog hebben voor jouw bedrijf en jouw doelgroep.

Programma- en interim manager

Project- & programmamanager

Remon Jipping

Projectleider, teamleider en consultant

Klaar voor de agile filosofie?

Wil jij weten hoe agile, scrum en lean jouw werk beter kunnen maken? Ontdek het tijdens een vrijblijvende kennismaking met een van onze specialisten.